Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα, πως θα συγκυβερνήσουν με τη Χρυσή Αυγή;…

Γράφει ο Μαγια

Όλοι παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εξελίξεις. Την κοι­νωνία την πλακώνει μια βαριά μελαγχολία και μια γενικευ­μένη απογοήτευση. Δεν μπορεί να ανα­σάνει, δεν μπορεί να ελπίσει, αδυνατεί να πιστέψει.
Γιατί τώρα; Τι περίμεναν ή μάλλον γιατί περίμεναν τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη, Π. Φύσσα, για να πράξουν το αυτονόητο. Να στείλουν τις αραχνιασμένες δικογραφίες στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να εξαρθρώσουν το παρακρατικό γρανάζι του καθεστώτος, το διατεταγμένο πιόνι των «νταβάδων»;
Επί, τουλάχιστον, ενάμισι χρόνο έχτιζαν το φιλολαϊκό και δήθεν αντισυστημικό προφίλ της Χρυσής Αυγής, ανέχονταν την εγκληματική και τρομοκρατική της δράση, ενώ την ανέδειξαν, μέσω των δημοσκοπήσεων, σε τρίτο πολιτικό κόμμα!

Αλλά το κόλπο απέτυχε πριν καν επιχειρηθεί μια μεταμφίεση της Χρυσής Αυγής σε νομιμόφρον κόμμα, ώστε, όπως συμβούλευαν ο Τ. Μπαλτάκος, και άλλοι «ομότεχνοί» του, να γίνει εφικτή η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
Βέβαια, οι χρυσαυγίτες δεν είχαν στρατηγική συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Δεν τους το επέτρεπε ούτε η δομή, ούτε η σύνθεση, ούτε η λογική τους, ούτε τα «αντισυστημικά» παραμύθια πάνω στα οποία έχτιζαν τόσο καιρό την προσοδοφόρο τακτική τους. Ωστόσο, επιτελούσαν άψογα τον ρόλο τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής της έντασης και στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την φορά των πραγμάτων, αφού αποτράπηκε ο «κίνδυνος» να σηκωθεί ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας το Σεπτέμβριο, όπως όλοι προσδοκούσαν, που θα ενίσχυε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν ολίγοις κατασκεύασαν έναν ψευδή αντιμνημονιακό πόλο, ως Δούρειο Ίππο, και τον έβαλαν, εν μέρει, εντός των τειχών μιας βαλλόμενης, πολιορκημένης κοινωνίας, η οποία ταπεινώνεται, χλευάζεται, περιθωριοποιείται και ωθείται συστηματικά στην εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν προκλήθηκε έντονη  διεθνής ανησυχία από την έκρηξη της ακροδεξιάς βίας στη χώρα μας. Κατά …σύμπτωση οι συλλήψεις έγιναν λίγες ώρες πριν φύγει ο Σαμαράς για τις ΗΠΑ και λίγο πριν μεταβεί στο Ισραήλ.

Και τώρα, τί;

Είναι προφανές ότι, εν όψει των νέων σφαγιαστικών μέτρων, ο Σαμαράς, παρά τις αντιδράσεις της Βενιζελικής συνιστώσας, έχει ρίξει στο τραπέζι το χαρτί των εθνικών εκλογών. Εάν το αποσύρει ή όχι θα εξαρτηθεί από τη δυναμική των εξελίξεων. Από το κατά πόσο θα έχει επωφεληθεί η ΝΔ από το υπέρ-θέαμα της «εξάρθρωσης» του νεοναζιστικού μορφώματος.

Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό να ακούμε δηλώσεις του τύπου “δεν πάμε σε εκλογές” όταν υπάρχουν συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών και αρχηγού κόμματος για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση.

 olympiada

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει. ΝΔ +σύριζα =love