Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής


Τρανταχτά ονόματα και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη μένουν εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα. Η επιτυχία του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3% φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Έτσι, εκτός Βουλής μένουν τα πρώην πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β΄ Αθήνας), ο Κώστας Ήσυχος (Β΄ Αθήνας), η Νάντια Βαλαβάνη (Β΄ Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).

Στην Α΄ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μία έδρα, του Χριστόφορου Βερναρδάκη, η οποία φαίνεται πως τελικά θα πάει στην Ένωση Κεντρώων και στον Μάριο Γεωργιάδη.

Στη Β΄ Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Στην Α΄ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων.

Στη Β΄ Πειραιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, χάνει την έδρα του ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή. Την έδρα την παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.

Η Ένωση Κεντρώων κερδίζει μία έδρα και στην Αττική, με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, την οποία στερεί από τον Θανάση Μπούρα της ΝΔ.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει μία έδρα, αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δεν επιλέξει να κρατήσει τη θέση του στη Β΄ Αθηνών, όπου ήταν επίσης υποψήφιος.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πύρρος Δήμας, οι οποίοι δεν ήταν άλλωστε ούτε στην προηγούμενη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: