Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ακολουθούν καταργήσεις Νομικών Προσώπων στους Δήμους.

Είναι πλέον σαφές κι αναμενόμενο στον χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι οι απολύσεις δεν έχουν κλείσει τον κύκλο τους με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Θα έρθει λουκέτο και σε...
πολλά άλλα νομικό πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις.
Την πλήρη απογραφή όλου τους στελεχικού δυναμικού των Νομικών Προσώπων των Δήμων μέχρι τέλος Ιουλίου ζητά με εγκύκλιό του το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τους Δήμους. Στόχος προφανής…, να συνεχίσει την διαδικασία των υπόλοιπων 12.500 διαθεσιμοτήτων του 2013 αλλά και των υπόλοιπων απολύσεων του τρέχοντος έτους μέχρι τις 4.000 και των 11.000 του 2015. Στην απογραφή το Υπουργείο ζητάει την συμπλήρωση όλων των στοιχείων ΑΜΚΑ, χρόνια υπηρεσίας, προσόντα σε πρόχειρο excel και με γρήγορες διαδικασίες.
Η απογραφή αυτή συνδυάζεται με νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο για την κατάργηση Νομικών Προσώπων αλλά και με την διάταξη που περνάει την Τετάρτη όπου με απλή απόφαση Υπουργού καταργούνται οργανικές θέσεις. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φάσμα των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2013 πράγμα το οποίο δεν λύνεται με την διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων αφού αυτές οι απολύσεις θα γίνουν μετά την παρέλευση οκταμήνου.
Έτσι η κυβέρνηση άμεσα αναζητά λύση σε άλλες πηγές στελεχικού δυναμικού.
Η προοπτική κατάργησης των Νομικών Προσώπων μερικώς είναι αποδεκτή από τους εργαζόμενους, διότι ο νόμος προβλέπει την αυτόματη υπαγωγή τους στους δήμους.
Πολλά μάλιστα σωματεία το έχουν θέσει και ως επίσημο αίτημά τους. Όμως με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η μετάβαση αυτή γίνεται, μόνο στην περίπτωση που ο δήμος συνεχίσει να ασκεί την συγκεκριμένη αρμοδιότητα και βέβαια μόνο όταν δεν υπάρχει αντίστοιχος εργαζόμενος στον Δήμο. Επίσης η μετάβαση αυτή θα γίνει κατόπιν εγκρίσεως Υπουργού. Θετική έκβαση λοιπόν για τους εργαζόμενους θα έχει η εξέλιξη αυτή μόνο όταν ξεπεράσουν οι δυο αυτές προϋποθέσεις.
Γ. Σπ. Π
Πηγή:  paraskhnio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία σου δεν περνά πλέον...
Αυτά, καθώς και τα συνθήματα όπως "έξω από το ευρώ" που υποκριτικά μας αρραδιάζεις κάθε μέρα, να τα πείς στα αφεντικά σου στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα τα ξεπουλήσει όλα και είναι σχεδιασμένο να εφαρμόσει το τελειωτικό χτύπημα:

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/613737/Kai-episimos-mnimoniako-komma-o-SYRIZA.aspx

Μπράβο Βασίλη, κάνε διαπραγματευση με το Τέρας του καπιταλισμού εσύ και το κόμμα σου.

Περίμενε εσύ να δεις σωτηρία από κόμμα που έχει χτιστεί από τα υλικά κατεδάφισης του υπαρχοντος πολιτικού συστήματος...

Αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Θα είναι η μεγαλύτερη κωλοτούμπα όλων των εποχών.

Απορώ, εσύ με το μυαλό που έχεις, πως δεν το βλέπεις αυτό. Ή μπορεί να το βλέπεις αλλά να έχεις άλλα συμφέροντα.

Πάντως, εάν ποτέ προλάβει να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για το ολοκληρωτικό τέλος.

Και τότε, εμείς, ο απλός Λαός δηλαδή , θα σας εξαφανίσουμε! Ποιούς θα εξαφανίσουμε σε ακούω να ρωτάς;
Μα όλους σας! Την ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!

Δεν το κατάλαβες ακόμα, ότι το σκεπτόμενο μέρους του λαου τα έχει όλα τα κόμματα για τα ίδια ακριβώς σκατά;