Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018


Ξέρεις τι είναι δυο χρόνια τώρα να ζητάς άμεση προσφυγή στις κάλπες και μόλις στις προσφέρουν -και μάλιστα δέκα τον αριθμό- να ψάχνεις την έξοδο κινδύνου για να γλιτώσεις τον διασυρμό; Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου να μην συμβεί αυτό που έλαχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις κάλπες της προκαταρκτικής.
“Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ν.Δ. από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της να τοποθετήσει δέκα κάλπες στην ψηφοφορία” λέει το ρεπορτάζ και αναρωτιέσαι αν η αγωνία του αρχηγού της Ν.Δ. είναι μεγαλύτερη και από αυτή του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.
Αγωνία, αμηχανία και φόβος είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο κάποια στελέχη του κόμματός του, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, να συγκεντρώσουν σήμερα έναν επικίνδυνα υψηλό αριθμό παραπεμπτικών ψήφων.
Ο φόβος της εσωτερικής αποσύνθεσης και η έλλειψη εμπιστοσύνης στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μην τυχόν και “σταυρώσουν” πρόσωπα όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι που οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς επανάληψη του ολισθήματος που το κόμμα του είχε διαπράξει και στην ψηφοφορία για την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις off shore εταιρείες.
Εκτός, όμως, από την τακτική της απόδρασης, συνεργάτες του αρχηγού της Ν.Δ. εισηγούνται ιδέες και προτάσεις που κινούνται στη σφαίρα της γραφικότητας προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη φυγή του κόμματος από την αίθουσα του κοινοβουλίου και να υπερτονιστεί η ασπίδα προστασίας στους “γαλάζιους” εμπλεκόμενους με φωνές και συνθήματα αντί ψήφου.
Από όποια οπτική πάντως και αν προσπαθήσει κάποιος να ερμηνεύσει και να αναλύσει τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του, είναι βέβαιο πως θα καταλήξει στο συμπέρασμα του πλήρους εγκλωβισμού του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επιλογές μιας ομάδας ακραίων στελεχών. Ενός εγκλωβισμού που έχει αποτυπωθεί εσχάτως τόσο με την υιοθέτηση της εθνικιστικής ατζέντας για το “Μακεδονικό” όσο και με την παροχή μιας ιδιότυπης μορφής προστασίας των ίδιων ακραίων στελεχών προ του φόβου να παραπεμφθούν στην Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis ακόμη και με τις ψήφους βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: