Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ένταση και δακρυγόνα στη διάρκεια ομιλίας Λοβέρδου στην Κρήτη

 tvxsteam

Ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Κρήτης, όπου ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τους φορείς του νησιού για το χάρτη Υγείας της Κρήτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο συγκρούστηκαν με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν συγκεντρωθεί, προχωρώντας και σε χρήση δακρυγόνων.
Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο, το οποίο επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις για τον «Καλλικράτη» στην Υγεία σε επίπεδο Κρήτης, έχουν αναπτυχθεί σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τα πρωτοφφανή αστυνομικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται λίστα VIP, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ αποκλείεται ακόμα και σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Α. Λοβέρδος.
Η ... πρωτότυπη επίσκεψη του κ. Λοβέρδου προκάλεσε αντιδράσεις πριν ακόμα την άφιξή της, αφού λόγω του υπουργού και της συνοδείας του καθυστέρησε η απογείωση της πτήσης από τον αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος.
Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, αναπτύχθηκαν πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα περιμετρικά του ξενοδοχείου, με διμοιρίες ΜΑΤ σε κάθε είσοδο. Στην δε αίθουσα όπου ο κ. Λοβέρδος θα παρουσιάσει τον «Χάρτη Υγείας» η είσοδος επιτρέπεται μονάχα σε όσα άτομα το όνομα των οποίων περιλαμβάνεται σε λίστα.
Η είσοδος δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις. Τελικά, ύστερα από τη μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του Θ. Καρούντζου, Στέφανου Μαρκουλάκη, επιτράπηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψη Λοβέρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: