Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Xέρι χέρι με το εξαπτέρι...


 Το τι είναι πολιτικός λαϊκισμός, το είδαμε χθές από τον τρομερό χέρι χέρι. Ο άνθρωπος πραγματικά δεν παίζεται. Μόλις τέλειωσε η παρωδία των πολιτικών αρχηγών με σκηνοθέτη τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο χέρι χέρι εξαπέλυσε την μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσε να πει άνθρωπος.

Μας είπε πως ο Ευριβιάδης τα βρήκε με τον Θεμιστοκλή και γι αυτό έμειναν στην ιστορία, κάτι που δεν έκανε ο Σαμαράς. Εκεί φάνηκε η αμορφωσιά ενός ολόκληρου λαού, το πόσο μακριά μας έχουν από την ιστορία μας. Αγαπητέ χέρι χέρι, μιας και οι δημοσιογράφοι των εργολάβων η δεν ξέρουν ιστορία η τα αφεντικά τους δεν τους αφήνουν να μιλάνε, είναι γνωστό πια πως η δουλειά όπως την κάνουν είναι ντροπή, κάποιος πρέπει να σας απαντήσει.

Κύριε χέρι χέρι, εσείς που με τα λαγωνικά σας έχετε στήσει μια εταιρία που υποτίθεται θέλει να προστατέψει την Ελλάδα και την ιστορία της, θα έπρεπε να ξέρετε πως ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή, τα βρήκαν για να πολεμήσουν στον Ξέρξη και όχι για να του παραδώσουν την χώρα. Δεν είπαν στον Ξέρξη έλα να πάρεις την Ακρόπολη, τα λιμάνια,, τα νησιά, τους κάμπους και τις ραχούλες, αρκεί να μας αφήσεις τις προσωπικές μας περιουσίες.
 Αλλά σε μια χώρα που η αμορφωσιά και ο ραγιαδισμός βασιλεύει, κάθε ένας μπορεί να πετάει μια ανοησία μπλεγμένη με κάποιο βαρύ όνομα της ιστορίας και να το παίζει σοφός και πατριώτης. Όταν ακόμα και ο Βενιζέλος μιλάει για πόλεμο κύριε χέρι χέρι, ο κόσμος περιμένει να σας δει να πολεμάτε, Αλλά τι πόλεμο να κάνουν οι Βενιζελοπάγκαλοι και οι μπουμπούκοι του χέρι χέρι?
 Είναι μάχη το να δεχθούμε ότι μας ζητάει ο εχθρός?
Μήπως μάχη είναι πρώτα να πείτε στον κόσμο ποιος είναι ο εχθρός? Με ποιους δικούς μας συνεργάζεται εδώ και χρόνια και μετά να αντιδράσουμε όλοι μαζί? Να ζητήσουμε να διαγραφεί όποιο χρέος είναι παράνομο, να διεκδικήσουμε την Γερμανική αποζημίωση, να εξασφαλίσουμε την ΑΟΖ και ότι ο πλούτος που υπάρχει, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και μέταλλα, θα τα διαχειριστούμε εμείς. Αν ο κόσμος έβλεπε τέτοιες ενέργειες και αν έβλεπε να τιμωρούνται και οι τσουκατομαντέληδες θα ήταν μαζί σας. Τώρα σας γυρνάει στην πλάτη και είναι μόνος του στο Σύνταγμα.
 Και κάτι τελευταίο κύριε χέρι χέρι με τους μπουμπούκους.
Μέχρι τώρα ο κόσμος στο Σύνταγμα είναι ήρεμος, σας δίνει τον χρόνο να καταλάβετε την οργή του και να κάνετε κάτι ουσιαστικό για την χώρα και την ζωή του. Δεν θα είναι πάντα ήρεμος. Κάποια στιγμή η αγανάκτηση θα γίνει οργή και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε όλοι σας. Και μην σκεφτείτε πως είμαι Σαμαρικός και τα λέω αυτά, προσωπικά πιστεύω πως ο Τρύφωνας Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει περισσότερα απ όλους σας. Ακόμα και αν δεν τα κατάφερνε, τουλάχιστον θα πέφταμε καλοχτενισμένοι.

Άντε γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε…   

Δεν υπάρχουν σχόλια: