Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μνηστήρες στη θέση του Παπανδρέου

Μνηστήρες στη θέση του Παπανδρέου 
 
Το εναρκτήριο λάκτισμα των διεργασιών που εξελίσσονται δόθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
«Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο του Χρήστου Παπουτσή, που λίγο αργότερα, σημείωσε με νόημα: «Δεν έχει κανένα νόημα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία να εμφανίζονται διάφοροι ως «γουοναμπήδες»» τόνισε ο κ. Παπουτσής, δίνοντας έτσι το στίγμα στο οποίο θα εξελιχθεί η κούρσα διαδοχής.
Οι επίδοξοι διεκδικητές
Πάντως και η τοποθέτηση του κ. Παπουτσή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα επιθυμούσε να διεκδικήσει την αρχηγία, υπό τον όρο βέβαια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιλέξει να μην τεθεί υποψήφιος.
Την ίδια ώρα, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς και τουΑνδρέα Λοβέρδου, που προηγούνται στη σχετική μάχη και στις δημοσκοπήσεις.
Ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει η Άννα Διαμαντοπούλου, που μπορεί μεν να θέλει να είναι υποψήφια, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα σπάσει η «τρόικα» του ΠΑΣΟΚ –εσχάτως και τετράδα-, οπότε ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τελικά θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου, ο οποίος θεωρείται ως τον κύριο εκφραστή της νέας γενιάς που φιλοδοξεί να εκφραστεί από μια σύγχρονη, ρεαλιστική και ευρωπαϊκή σοσιαλιστική παράταξη.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα άφησε και η Λούκα Κατσέλη, ωστόσο τυχόν υποψηφιότητά της θα κριθεί τόσο από τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και από τη στάση του κ. Παπουτσή, καθώς και οι δύο εκφράζουν την κοινωνική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις
Εντύπωση προκαλεί και ο χρόνος κατά τον οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, καθώς δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν 24 ώρες από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρει ότι αυτό που προέχει για τον κ. Παπανδρέου είναι η έκτη δόση.
«Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παράδιαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων», αναφέρει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: