Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕ


Άλλα λόγια
Ο Κλυνν επί ΠΑΣΟΚ προφήτης και η αναφορά στο σήμερα
·        «ΕΔΩ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά σιγά τους Ελληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων,  δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων . Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».
***
·        ΑΛΛΑΓΗ και πάσης Ελλάδος και το έτος 1983 αίσιον καθ’ όλα, τότε που ο Χάρρυ Κλυνν προφητικά διατύπωνε την άποψη που στην αρχή της στήλης διαβάσατε και που συνεχώς αναφέρεται κι από πολλούς τον τελευταίο καιρό, ύστερα μάλιστα από τις πρόσφατες εξελίξεις.
·        ΤΟΤΕ βέβαια, εν μέσω αφασιακής ευφορίας και ψευδαισθήσεων, τα όσα έλεγε ο Κλυνν εθεωρούντο  χαριτωμένα και ανώδυνα και προκαλούσαν γέλια και χαμόγελα.
·        ΤΟΤΕ κανείς δεν φανταζόταν ότι τα αναρριχόμενα φυτά στον κορμό της εξουσίας είχαν αρχίσει κιόλας να ταυτίζονται μ’ αυτήν.
·        ΗΤΑΝ βέβαια μόνο η αρχή κι άλλωστε στην αρχή του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί είχε βγάλει στο φως κι όσους μέχρι τότε ήταν τα μόνιμα θύματα του συστήματος και οι εσαεί αδικημένοι που είχαν αρχίσει να βλέπουν επιτέλους στον ήλιο μοίρα.
·        Ύστερα ήρθαν οι «άλλοι» κι ακολούθησε ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων και άνθισαν τα παρασιτικά φυτά και τα θηρία με τα κομψευόμενα ενδύματα.
·        ΥΣΤΕΡΑ έσμιξε η «ήρα με το στάρι» κι έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
·        ΟΛΑ αυτά βέβαια δεν προέκυψαν τυχαία. Επωαζόντουσαν χρόνια πριν από την επέλαση ΠΑΣΟΚ.
·        ΧΡΟΝΙΑ πριν οι κομπιναδόροι και οι κρατικοδίαιτοι ήταν το ιδεώδες παρακράτος.
·        ΑΠΟ την άφιξη του ΠΑΣΟΚ όμως και μετά οι εν λόγω πλήθυναν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς κι από κοντά όλοι οι άλλοι για τους οποίους ο Κλυνν είχε προειδοποιήσει από το 1983.
·        ΚΙ Ο ΛΑΟΣ βέβαια πάντα στον ίδιο ρόλο, εκείνο του ψηφοφόρου που κινείται με την πελατειακή αντίληψη για κάθε τι που τον αφορά.
·        ΡΟΛΟΣ εξάρτησης  βέβαια αυτός, όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η πελατειακή σχέση με την εξουσία συνεχίζεται και σήμερα εν μέσω κρίσης.
·        ΤΟ ΚΑΚΟ έχει βαθιές ρίζες που πάνε πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ κι όσοι κάνουν τους πιθήκους έχουν πλέον εθιστεί για τα καλά στους πιθηκισμούς.
·        ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΙ ινστρούχτορες έχουν συμβάλλει σε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη.
·        ΚΑΙ η Ελλάδα βέβαια σήμερα ν’ αγγίζει την εξαθλίωση της ηθικής της υπόστασης, ενώ δεν παύει να νοιάζεται για την οικονομική της επιβίωση.
·        ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ βέβαια είναι πως γι’ αυτή την Ελλάδα δεν ξέρουμε αν υπάρχουν Έλληνες για να νοιαστούν.
·        ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές
Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: