Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γερμανοί ευρωληστές και Αναστασιάδης άρπαξαν 15 δις!

Μετά τη στάση του Αναστασιάδη, η Κύπρος δεν θα ξαναγίνει ποτέ μα ποτέ, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο όπως μέχρι τώρα. Ποτέ πια!
 

Το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι ότι ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο το πολιτικό φάσμα έθεσαν δημοσίως επί τάπητος το θέμα της αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ. Η υποστήριξη στην ιδέα αυτή αρχίζει να αποκτά δυναμική.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Θριαμβευτικό ήταν το ύφος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε αλαζονικά, αναφερόμενος στη λεηλασία των καταθέσεων στην Κύπρο, την οποία αποδέχτηκε με χαρά ο γερμανόδουλος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η έπαρση, μάλιστα, του Σόιμπλε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ανακοίνωσε αυτός ότι δεν θα συγκληθεί η... κυπριακή (!) Βουλή για να εγκρίνει τη νέα συμφωνία διάλυσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και καταβαράθρωσης της οικονομίας της χώρας.

«Πολύ ικανοποιημένη» με τη συμφωνία υποδούλωσης της Κύπρου δήλωσε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα γερμανικής ευφορίας, ενθουσιάστηκε και το «τσιράκι» του Βερολίνου, ο Ολλανδός Γερούν Ντέισελμπλουμ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής του Eurogroup, και ομολόγησε κατ’ ουσίαν ανοιχτά αυτό που οι Γερμανοί προσπαθούν να κρύψουν στην υπόθεση της Κύπρου. Αποκάλυψε ότι ο στόχος της κατάσχεσης μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο είναι να γενικευτεί στους καταθέτες όλης της Ευρώπης ένα αίσθημα καλπάζουσας ανασφάλειας, έτσι ώστε μεγάλο τμήμα των καταθέσεων άλλων χωρών να κατευθυνθεί στις γερμανικές τράπεζες, αν οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν τα χρήματά τους να παραμείνουν εντός της Ευρωζώνης! Στόχος του Βερολίνου είναι να δείξει σε όλους τους Ευρωπαίους ότι σε καμιά απολύτως χώρα της Ευρωζώνης οι καταθέσεις τους στις τράπεζες δεν είναι σίγουρες, εκτός από τις καταθέσεις στις τράπεζες της Γερμανίας!

Γερή μπάζα στην Κύπρο

Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, το θεμελιώδες για τη γερμανική κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί η πρακτική της κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων στην Κύπρο. Το Βερολίνο αδιαφορεί για το πόσο τοις εκατό των καταθέσεων θα «κουρευτεί» ή από ποιο ποσό καταθέσεων και πάνω θα γίνει η κατάσχεση. Αυτό που πραγματικά θεωρεί καίριο σε αυτή τη φάση είναι να γίνει οπωσδήποτε κάποια κατάσχεση καταθέσεων – και αυτό το πέτυχε.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμη γνωστό το ακριβές ποσοστό της κατάσχεσης των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα κυμανθεί γύρω στο ένα τρίτο – από 30% έως 40%! Με δεδομένο ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες ανερχόταν στα 38 δις ευρώ, η λεία της αρπαγής των καταθέσεων από τους ευρωληστές Γερμανούς και το συνεργάτη τους Νίκο Αναστασιάδη θα ξεπεράσει πιθανότατα τα 15 δις ευρώ! Πόσω μάλλον που όσοι από τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου είχαν πάνω από 100.000 ευρώ τα χάνουν όλα, αφού η Ευρωζώνη απαίτησε και ο Αναστασιάδης συμφώνησε να διαλυθεί η τράπεζα αυτή, η οποία ήταν η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας.

Το έγκλημα του Αναστασιάδη

Το πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εκ προμελέτης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας συνίσταται στο ότι από τη στιγμή που προ δύο εβδομάδων συναίνεσε στην πρώτη απόφαση του Eurogroup για κατάσχεση ποσοστού 7% με 10% όλων των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είχε οριστικά και αμετάκλητα καταστραφεί! Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ήταν κανείς κυριολεκτικά ηλίθιος ή απατεώνας για να έχει καταθέσεις έστω και ενός ευρώ στην Κύπρο, αφού ήταν βέβαιος ότι θα του κατασχέσουν κάποιο μέρος των χρημάτων του.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μετά τη στάση του Αναστασιάδη, η Κύπρος δεν θα ξαναγίνει ποτέ μα ποτέ, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο όπως μέχρι τώρα. Ποτέ πια!

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικός ένοχος για την καταστροφή του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Τελεία και παύλα.


Λεηλασία μισθών - συντάξεων

Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να υποκριθούμε τους απαρηγόρητους για το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών. Ούτε μας νοιάζουν τα λεφτά που θα χάσουν οι Έλληνες που είχαν στις κυπριακές τράπεζες «μαύρα» χρήματα, οι Ρώσοι μαφιόζοι ή οι Κύπριοι που λειτουργούσαν ως «βιτρίνες» ύποπτων ξένων.

Αντιθέτως, μας ενδιαφέρει πολύ το γεγονός ότι θα φαγωθεί το ένα τρίτο των χρημάτων των ταμείων προνοίας, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν να δώσουν συντάξεις! Πολύ σύντομα, λοιπόν, η ληστεία των καταθέσεων από τους Γερμανούς ευρωληστές και τη δεξιά κυπριακή κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων των Κυπρίων – και αυτό είναι λαϊκό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα της ολιγαρχίας του πλούτου και δη του πλούτου σκοτεινής και ύποπτης προέλευσης.

Μας ενδιαφέρει επίσης το γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυπριακές επιχειρήσεις, τόσο εκείνες των απατεώνων όσο και εκείνες που ανταποκρίνονται στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα απωλέσουν το ένα τρίτο των καταθέσεών τους. Κάποιες θα υποχρεωθούν να κλείσουν εξαιτίας της ληστείας, ενώ άλλες θα προβούν σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών, γιατί φυσικά πρώτιστο μέλημα των ιδιοκτητών τους θα είναι να διαφυλάξουν κατά το δυνατόν τον προσωπικό τους πλούτο.

Με άλλα λόγια, αρπάζοντας τις καταθέσεις Ρώσων γκάνγκστερ και Ελλήνων φοροφυγάδων, ο Αναστασιάδης αρπάζει παράλληλα και πρωτίστως τις συντάξεις και τους μισθούς των Κύπριων εργαζομένων!


Ένας... «κλέφτης» στη Ρωσία!

Οι εν Ελλάδι μνημονιακοί «γερμανοτσολιάδες», οι οποίοι λύσσαξαν κυριολεκτικά μετά το «όχι» της Βουλής της Κύπρου γιατί αυτό αποκάλυψε ευρέως την αθλιότητα των Ελλήνων κυβερνητικών πολιτικών ανδρών, εξαπέλυσαν ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία για να πείσουν τους αναθαρρήσαντες Έλληνες ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την τυφλή υποταγή στο Δ' Ράιχ. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την αποτυχία της αποστολής του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, στη Ρωσία ως δήθεν επιχείρημα πως είναι ανέφικτη η βοήθεια από άλλα κράτη.

Πρόκειται περί απερίγραπτης πολιτικής απάτης. Έχουμε τον Αναστασιάδη και τον Σαρρή να συμφωνούν στο πλαίσιο του Eurogroup να αρπάξουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από Ρώσους καταθέτες στην Κύπρο μέσω της κατάσχεσης ποσοστού των καταθέσεών τους. Στη συνέχεια, ακριβώς ο άνθρωπος που βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματολογούσε γιατί είναι σωστό να ληστέψουν τους καταθέτες, μεταξύ αυτών και τους Ρώσους, ο Μιχάλης Σαρρής, πάει στη Μόσχα για να ζητήσει βοήθεια από τους... Ρώσους που λήστεψε! Να τον βοηθήσουν οι Ρώσοι γιατί, για να τους ξαναληστέψει; Κανονικά έπρεπε να τον συλλάβουν για ληστεία!


Θα τους φάνε και το αέριο

Το εξωφρενικό είναι ότι ακόμη κι αυτό το για τα μάτια των Κυπρίων ταξίδι στη Μόσχα εξόργισε τους Γερμανούς και έγινε αφορμή, την ώρα που ληστεύουν τους Κύπριους, να τους κατηγορήσουν και για... «έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»! «Η στροφή της Κύπρου προς τη Μόσχα... συνιστά πράξη χωρίς προηγούμενο έλλειψης αλληλεγγύης προς την υπόλοιπη Ευρώπη» έγραφε σε πρωτοσέλιδο άρθρο υπογεγραμμένο από έναν εκ των διευθυντών της η σοβαρή συντηρητική γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine. Μετά από μερικά φληναφήματα, ερχόταν κατευθείαν στο ψητό, αποκαλύπτοντας τις βλέψεις του Βερολίνου να βάλει στο χέρι μέσω Μνημονίου τα έσοδα της Κύπρου από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). «Αν η Κύπρος παίζει με τη σκέψη να αποζημιώσει ρωσικές επιχειρήσεις με τα αναμενόμενα κέρδη από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της, παραβλάπτεται μακροπρόθεσμα η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» ισχυρίζεται και προσθέτει: «Διακυβεύονται γεωστρατηγικά συμφέροντα... Θα ήταν συνεπές η Κύπρος να προσφέρει στη Ρωσία και ναυτική πολεμική βάση...».

Ενώ αν έχουν την Κύπρο αλυσοδεμένη, με γερμανόδουλη κυβέρνηση «Κύπριων Τσολάκογλου» και Μνημόνιο, θα είναι σίγουροι οι Γερμανοί ότι δεν θα αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις και θα φάνε με άνεση και το φυσικό αέριο του νησιού...


Έξω από το ευρώ, η μόνη λύση

Το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι ότι ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο το πολιτικό φάσμα έθεσαν δημοσίως επί τάπητος το θέμα της αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ. Η υποστήριξη στην ιδέα αυτή αρχίζει να αποκτά δυναμική.

Άρχισε πρώτος ο Γιώργος Λιλλήκας, ο προεδρικός υποψήφιος που πήρε σχεδόν το 25% των ψήφων. Ακολούθησε το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει γύρω του το 30% περίπου των Κύπριων ψηφοφόρων. Η έκπληξη ήρθε από την πανίσχυρη εκκλησιαστική Δεξιά του νησιού, όταν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τάχθηκε κι αυτός με δημόσιες δηλώσεις του και καθαρότερα από τους δύο προηγούμενους υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Χρονικά τελευταίος προστέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, του κεντροδεξιού κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έχει διαφοροποιηθεί πολιτικά από την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματός του. Ο Ν. Παπαδόπουλος αναδεικνύεται, πάντως, στον αναμφίβολα πιο μαχητικό υποστηρικτή της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Με αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις του τόσο στα κυπριακά όσο και σε πάμπολλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, προωθεί την ιδέα της αποχώρησης της Λευκωσίας από την Ευρωζώνη πριν είναι πολύ αργά για την Κύπρο.

Το θέμα συζητείται. Δεν θα σταθούμε σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, κατά την οποία το... 67% (!) των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη. Με τον Αναστασιάδη πρόεδρο, οι Κύπριοι δεν μπορούν να λάβουν στρατηγική απόφαση τέτοιας σημασίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο με τα LIDL - Φυγάδευσαν 3.950.000€ από την Κύπρο γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες τους θα πίεζαν για «κούρεμα»


Πως τα LIDL «φυγάδευσαν» 3.950.000€ από την Κύπρο .
Γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες τους θα πίεζαν προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» οι Γερμανοί της Lidl Κύπρου φρόντισαν να προστατεύσουν τις καταθέσεις τις οποίες σήκωσαν ελάχιστες ημέρες πριν το επίμαχο Eurogroup στις 15 Μαρτίου.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα super market, η οποία εκτός των άλλων προωθούσε την κατεχόμενη Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, απέσυρε 4.300.000 ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες από τις 4 έως 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η “δημοκρατία”στις 4 Μαρτίου έγινε ανάληψη 1.350.000 ευρώ, στις 5 Μαρτίου «έφυγαν» 1.000.000 ευρώ και στις 12 Μαρτίου εκτός κυπριακών τραπεζών βρέθηκαν 1.950.000 ευρώ.
Και σαν μην έφθανε αυτό σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος! Στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία υπήρχε μία πληθώρα επιλογών και προσφορών του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο λογότυπο, για διακοπές στην “βόρεια Κύπρο”, με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.
Στελέχη της γερμανικής εταιρείας έσπευσαν να δικαιολογηθούν αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε σε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στη μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας είτε ήταν πολύ παλιά έντυπα.
Ωστόσο η εικόνα της ιστοσελίδας της εταιρείας αποκλείει το ενδεχόμενο του μεμονωμένου συμβάντος.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών η Lidl Κύπρου εξέδωσε μία ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής πολυεθνικής:«Η ιστοσελίδα της Lidl Γερμανίας χρησιμοποιεί για τις ταξιδιωτικές προσφορές που προβάλλει ένα πόρταλ, το οποίο εμπεριέχει τουριστικά πακέτα σε διάφορους προορισμούς, εκ των οποίων και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.
Η Lidl Γερμανίας προχώρησε στην απόφαση να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τις προσφορές προς το συγκεκριμένο προορισμό και ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να μην παρουσιάζονται τα Κατεχόμενα ως τουριστικός προορισμός. Παρόλο που η τεχνική διαδικασία είναι χρονοβόρα, η Lidl ασκεί μεγάλη πίεση, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην προβάλλονται οι παραπάνω προσφορές στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον, έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας».
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία LIDL είναι ιδιωτική εταιρεία με βάση την Γερμανία (Neckarsulm, Baden-Wurttemberg) η οποία λειτουργεί άνω των 10.000 καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με την wikipedia θεωρείται “αλυσίδα προσφορών”. Στην Κύπρο δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί 13 καταστήματα σε όλες τις πόλεις με μερίδιο αγοράς σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές το οποίο ξεπερνά το 15%.