Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων στο κατακαλόκαιρο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

diamartiria_giatron_01Σε αποχή από τα καθήκοντά τους εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, αλλά και των απλήρωτων εφημεριών τούς τελευταίους μήνες, προχωρούν νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. …»
Αποχή άρχισαν ήδη ειδικοί και ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Παπανικολάου. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ζητούν να αποσυρθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες.
Την ίδια στάση αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης.
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγία. Αποχή πραγματοποιούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί του Λοιμωδών, για την οποία, μάλιστα, η διοίκηση έκανε έγγραφη αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.
Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, οι γιατροί έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2012 και σε κάποιες περιπτώσεις και από τον Οκτώβριο του 2011. Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη υλικά και πως νοσοκομεία δανείζονται λαπαροσκοπικά εργαλεία, ακόμα και ράμματα για τις επεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: