Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!



«Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός της αξιοπρεπείας του ανθρώπου»

Προυντόν



«Η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 2080/2014 αμετάκλητη απόφασή του, μεταστρέφοντας την έως σήμερα νομολογία του, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή ναρυθμίσει το χρέος του»


Τα καταφέρατε  κύριοι δικαστές (που λέει ο λόγος…) του Συμβουλίου της Επικράτειας… (πάλι που λέει ο λόγος…)

Με την επόμενη απόφασή σας επιτρέψτε στους δωσίλογους του Μερκελιστάν να μπαίνουν στα σπίτια μας όποτε τους γουστάρει, να βιάζουν, να ασχημονούν, να μας εξευτελίζουν και να μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

Δεν πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά λέω εγώ ανελλήνιστοι; Άντε να κόβετε ξύλα ή να μαζεύετε σαλιγκάρια, γι αυτά καλοί μπορεί να είστε, γιατί με την παρουσία σας και μόνο, πόσο μάλλον με τις εξευτελιστικές για τον άνθρωπο αποφάσεις σας, προσβάλετε βάναυσα την έννοια της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης…

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω εξοχότατοι (που λέει ολόγος…) πως εννοεί τη δικαιοσύνη ο Γάλλος φιλόσοφος Βικτόρ Κουζέν:

«Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου ονομάζεται δικαιοσύνη. Κάθε παραβίαση ενός, οποιουδήποτε, απ' αυτά είναι αδικία.»

Δικαίωμά σας λοιπόν, να αυτοεξευτελίζεστε, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά… Δεν έχετε όμως το δικαίωμα υποχείριοι, να εξευτελίζετε τη Δικαιοσύνη…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξη του στον Realfm αποκαλύπτει ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίο έκλεισε η Βουλή και αυτός δεν είναι άλλος από το φόβο να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα κατά τη προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα προαπαιτούμενα μέτρα!

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μπορεί να περάσουν και μέσα στα θερινά τμήματα.] !!! TO ΛEΓOYN ... K-A-Θ-A-P-A: ...MEΣA AΠO ΘEPIΣTHKA TMHMATA THΣ BOYΛHΣ !! AYTOI .. ΘEPIZOYN TA ΠANTA !! EINAI AΛΩNIΣTHKEΣ MHXANEΣ !! KPANIOY TOΠOΣ ΘA ΓINEI H XΩPA !!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ, δημιουργησε στρατιές 40άρηδων αυτοδημιουργητων εφοπλιστών πρεζέμπορων. Ουτε η εφορία ουτε η δικαιοσύνη ουτε η αστυνομία τους γνώριζε, όσπου τους καρφωσε ενας δικος των! Ο Παγκαλος εχει δίκιο, παλιος ΠΑΣΟΚος ειναι γνωρίζει, πρεπει να απολυθουν οι μισοι δ. υπαλληλοι, δικαστές εφοριακοί αστυνομικοί, να τους προσλάβει το καρτέλ που προστατευουν.
Το ΠΑΣΟΚ εχει παψει προ πολλου να ειναι κομμα και εχει μεταμορφωθει σε ομαδα ατακτων οι οποια συντηρειται εν ζωη απο την ασκηση - νομη εξουσιας και το πλιάτσικο.

Ανώνυμος είπε...

«Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου»

Προυντόν

Ο Προυντόν όμως ήταν αναρχικός και γι'αυτό γνώριζε ότι Αξιοπρέπεια και καπιταλιστικό κράτος είναι δύο πράγματα ασύμβατα.
Η αστική δικαιοσύνη είναι πάντα αστική δικαιοσύνη και ποτέ εργατική δικαιοσύνη.
Η "δημοκρατία" τους σταματάει στην πόρτα των εταιριών και των εργοστασίων.
Και μην ακούσω κανένα ανέκδοτο για επιθεώρηση εργασίας και δικηγόρους.
Στρατιές έμμισθων τους υπηρετούν λογιστάδες, έφοροι, δικηγόροι. Άντε λοιπόν εσύ με επισφαλή εργασία και με 400 ευρώ μισθό να βρεις το δίκιο.

«Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός του πορτοφολιού των αφεντικών"

Καληνύχτα γιατί αύριο έχω να πουλήσω τον φτηνό μου ιδρώτα. Για να αγοράσω το πιο φτηνό φαΐ, το πιο φτηνό ρούχο και το πιο φτηνό όνειρο.
Ποιος; Αυτός που παίρνει το μέταλλο από τη γη και το κάνει από μπρίκι μέχρι διαστημόπλοιο.

Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
λευτεριά, παίρνει σπαθί.

Μὴ χτυπᾷς τὸν ἀδερφό σου-
τὸν ἀφέντη τὸν κουφό σου!
Καὶ στὸν ἵδρο τὸ δικὸ
γίνε σὺ τ᾿ ἀφεντικό.

Χάιντε θῦμα, χάιντε ψώνιο
χάιντε Σύμβολον αἰώνιο!
Ἂν ξυπνήσεις, μονομιᾶς
θά ῾ρτη ἀνάποδα ὁ ντουνιᾶς

Κώστας Βάρναλης