Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τι είχες …ΚΚΕ τι είχα πάντα, ή μάλλον όλοι αντάμα και ο Περισσός χώρια


Γράφει ο Μαγια

 Αναμενόμενη η ηχηρή απόρριψη, με το σύνηθες απαξιωτικό ύφος και της νέας επίθεσης φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ, «να παραγνωρίσει τις πολλές και σημαντικές τους διαφορές, αλλά αξιολογώντας ως πιο σημαντική την ιστορική ευθύνη της Αριστεράς να εκφράσει την πλειοψηφία του λαού που πλήττεται βάναυσα από τη μνημονιακή πολιτική».
Τότε γιατί επαναλαμβάνεται;
Προφανώς, απευθύνεται στα ανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που αγωνιούν για την ενότητα της Αριστεράς. Αλλά και για να «ασχολούνται» ο Λαφαζάνης και οι λοιποί «Γραμματείς και Φαρισαίοι» της επαναστατικής καθαρότητας, αφού δεν αντιλαμβάνονται, πως το άθροισμα γκρουπούσκουλων δεν κάνει ούτε καν ένα μεγάλο γκρουπούσκουλο, το οποίο οδηγεί αναπόφευκτα σε ήττες και περιθωριοποιήσεις.
Το «ιερατείο» του Περισσού, αδυνατώντας να ξεπεράσει τον δογματικό εαυτό του, δεν επιδεικνύει απλώς δυσανεξία προς παν το λαϊκόν, όταν δεν ελέγχει τη δυναμική του. Το πολεμά κιόλας όταν αναδεικνύεται και εκφράζεται από τον «μισητό ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτοκαταστροφικός οίστρος; Ξεθυμασμένα αντανακλαστικά; Εμμονή στα απολιθώματα του Σταλινισμού; Ή μήπως είναι η ιδεολογική καθαρότητα αυτοσκοπός στην πολιτική;
Όταν το ΚΚΕ επαγγέλλεται, γενικά και αφηρημένα, την «μεταθανάτια ευδαιμονία», μόλις ανατραπεί ο καπιταλισμός, δίχως να προτείνει εναλλακτικό μεταβατικό σχέδιο, τότε δεν είναι υπερβολική η άποψη ότι, όχι μόνο δεν αποσταθεροποιεί τις υπάρχουσες καθεστωτικές ισορροπίες, αλλά αποτελεί και ισχυρό σταθεροποιητικό παράγοντα του καθεστώτος. Ότι, κυρίαρχος στόχος του ΚΚΕ δεν είναι η απόκρουση της Μνημονιακής βαρβαρότητας, αλλά η αποτυχία, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαία η ασυλία και η εύνοια που απολαμβάνει από τα Μέσα της Διαπλοκής το «κόμμα του λαού», το οποίο διχάζοντας το εργατικό κίνημα, λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής οργής. Και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, πως όταν το καθεστώς διαπίστωσε ότι απειλείται άμεσα από την ιλιγγιώδη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα εύσημα πήραν τη μορφή υμνωδίας για τη «σοβαρή και υπεύθυνη στάση» του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τα μεγάλα «επαναστατικά» του λόγια…
Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να υπερβεί τον Ρουβίκωνα. Να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μια πλατιά λαϊκή εντολή, ικανή να φέρει την αναγκαία αυτοδυναμία και ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Αρκεί η χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην γίνει το όχημα επιστροφής στην εσωστρέφεια. Κάτι που θα επιδιώξει παντί τρόπω η Διαπλοκή!
olympiada

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δυστηχώς το πρόβλημά του δεν είναι η προσκόλησήτ του στο Στάλιν και σε ιδεολογικούς δογματισμούς-απολιθώματα όπως αναφέρει το άρθρο.

Ίσα ίσα που η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ουδεμία συνθήκη δημιουργεί με το Μαρξισμό-Λενινισμό, αντίθετα βρίσκεται πολύ κοντά σε μία κοινή "δημιουργική" προπαγάνδα με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε μία πολύ έντονη σιωπή σε σχέση εμ το ξεπούλημα δημόσιων χώρων(πχ λιμανιών, παραλιών κλπ) κλο , ενώ στελέχη τους στηρίζουν κεντρικές επιλογές της ΝΔ (πχ πρόωρο κλείσιμο της Βουλής).

Συνεπως η σημερινή τακτική του ΚΚΕ δεν υπακούει σε ιδεολογικές αναφορές αλλά σε πρωσωπικές αποφάσεις-εντολές στελεχών της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, ανάλογων στελεχών άλλων παλαιότερων κεντρικών επιτροπών(πχ Μίμης Ανδρουλάκης κλπ) και ο νωόν νείτο!!!!

Το ΚΚΕ μπορεί συναγωνίζεται σε διαφθορά τα κόμματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Έχουν περάει απο τα χέρια τους τεράστια ποσά απο εταιρείες-ειχηρήσεις με δημόσιες χρηματοδοτήσεις(η Τυποεκδοτική χρηματοδοτήθηκε με δις δρχ απο το ταμείο δημόσιο επενδύσεων) εώς την πώληση του 902 tv.

Όλα αδιαφανή και όλα με τη συνεργασία κρατικών-κομματικών μηχανισμών(πχ ΕΣΡ-πώληση 902), ΓΕΡΜΑΝΟΣ κλπ.

Αυτά και πολλά ακόμη δεν συνάδουν με ιδεολογικές "αγκυλωσεις" όπως υπαινίσεται το άρθρο αλλά με τη διαφθορά των στελεχών του ΚΚΕ που δεν είναι σημερινό φαιομενο αλλά συντηρήτε δεκαετίες (ίσως απο τη Βάρκιζα και μετά)...

Ανώνυμος είπε...

Ποσο σοσιαλφασιστασ εισαι?

Ανώνυμος είπε...

σε ετσουκσε χαρρουλη?