Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Πανικόβλητος, απομονωμένος, υποτελής, ετοιμόρροπος

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς

"Περιμένει το πολιτικό του τέλος, που θα ολοκληρωθεί με την δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης, ακροδεξιάς και λαομίσητης κυβέρνησής του, στις εκλογές που δεν αργήσουν να διενεργηθούν"

Λένε, ότι κατά την πολύ πρόσφατη επίσκεψή του στο καφενείο της Βουλής, ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδειχνε καταβεβλημένος, κουρασμένος, αγνώριστος.

Εκεί, ο ακροδεξιός πιστός υπηρέτης των δανειστών και των ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων, το πάλαι ποτέ "ισχυρό χαρτί" της μνημονιακής διακυβέρνησης, γύρισε το χρόνο πίσω, κάπου στο 2012, επαναφέροντας τα τρομολαγνικά σενάρια που είχαν αναπτυχθεί κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων εθνικών εκλογών: "Αν γίνουν εκλογές και κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες". 

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που κυβερνά αυτόν τον τόπο τα δύο τελευταία χρόνια, κατέστησε απολύτως δηλωτική την απώλεια οποιασδήποτε πολιτικής ισχύος θα μπορούσε να έχει. Ο ίδιος και η κλίκα που τον περιβάλλει, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε στην καταστροφική συγκυβέρνηση, δεν έχουν να χρησιμοποιήσουν κανένα ορθό επιχείρημα, ώστε να αντλήσουν οποιαδήποτε υποτυπώδη πολιτική, λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση. Βρίσκουν καταφύγιο λοιπόν στην απόπειρα καλλιέργειας κλίματος φόβου και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καταφεύγοντας στην καταστροφολογία και στην κινδυνολογία.

Την "στρατηγική του φόβου" που ακολουθεί εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, την υπερβαίνουν οι ίδιες οι εξελίξεις:

- Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που διενεργούνται μετά τις νικηφόρες για τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, αποτυπώνουν ξεκάθαρα την κατρακύλα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και την διεύρυνση του προβαδίσματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Σε αντίθεση με την εκστρατεία ψεύδους που ενορχηστρώνουν η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα μεγιστοποιείται το ενδιαφέρον διεθνών κύκλων και προσωπικοτήτων που επιδιώκουν να συναντηθούν μαζί του και να ακούσουν τις απόψεις του. Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε διεθνές συνέδριο πρόσφατα στο Κόμο της Ιταλίας, πραγματοποιώντας στο περιθώριο σημαντικές επαφές με πρόσωπα όπως ο Μάριο Μόντι, ο Ρομάνο Πρόντι, ο Ενρίκο Λέττα και ο Γρέγκ Άσμουνσεν, αποσπώντας θετικά σχόλια, ενώ σήμερα συναντάται με τον Πάπα στην Ρώμη, δείχνοντας ότι κάθε άλλο παρά περιθωριοποιημένος και απομονωμένος είναι.

- Το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, όπως δείχνουν εξάλλου όλες οι τελευταίες έρευνες των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

- Η ελληνική κοινωνία είναι τρομοκρατημένη ήδη από την φοροεπιδρομή, από τον ΕΝΦΙΑ, από τη λαοκτόνα πολιτική που υλοποιεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των δανειστών και των διευθυντηρίων των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, ο Αντώνης Σαμαράς και κυρίως από την πρωτοφανή σε σφοδρότητα ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας.

- Η κυβέρνηση των υποτελών στο Βερολίνο, της οποίας προΐσταται ο Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στη χώρα και στον λαό μας. Ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν απεμπολήσει οποιαδήποτε διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας μας έναντι των δανειστών, οι ίδιοι έσβησαν τις κόκκινες γραμμές στο Παρίσι, που δήθεν θα έθεταν, αλλά δεν έθεσαν ποτέ, οι ίδιοι δέχτηκαν ότι τους επέβαλλαν οι δανειστές. Ο θλιβερός κυβερνητικός θίασος έχει περιορίσει τον ρόλο της σε εκείνον του ντήλερ πάσης φύσεως συμφερόντων. Αφήνοντας συνειδητά καμμένη γη, το μόνο που κάνει πλέον είναι να πραγματοποιεί τα ρουσφέτια της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας και των μιντιαρχών που δύο χρόνια τώρα έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με το χέρι απλωμένο για να διασώσουν τα χρεοκοπημένα μαγαζιά τους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει ότι μπορεί από το κυβερνητικό ναυάγιο, αλλά και να ικανοποιήσει τις τελευταίες επιθυμίες των επιχειρηματιών - φίλων του, καταφεύγει τρομαγμένος στην πολιτική του προϊσταμένη, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την τελευταία σύμμαχο που του έχει απομείνει, για να ζητήσει εκ νέου βοήθεια και να... προειδοποιήσει για την έλευση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όμως, όπως μεταδίδουν ακόμη και τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι πλέον αμφίβολο αν η Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να στηρίξει τον υφιστάμενό της, τον ίσως πιο προσδεδεμένο στο άρμα του Βερολίνου πρωθυπουργό σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Δεν είναι τυχαίο, ότι τις προηγούμενες ημέρες, παράγοντας του τόπου, ο οποίος μάλιστα κάποτε δήλωνε "ακραιφνής σαμαρικός", σε ιδιωτική συζήτηση κάπου στα βόρεια Προάστια των Αθηνών δήλωνε στους συνομιλητές του "Ακόμη και οι Γερμανοί δεν αντέχουν στη θέα των σκουπιδιών που κυλιούνται μπροστά τους εκλιπαρώντας". 

Στο εσωτερικό της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί "κόκκινο πανί" για μία κοινωνία που υποφέρει, δεν έχει κανέναν απολύτως έλεγχο στο υπό κατάρρευση κόμμα του, παρακολουθεί με τρόμο τη διάλυση του κυβερνητικού ετέρου, του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, και ελπίζει πως εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα δράσουν εξωθεσμικοί παράγοντες, πιέζοντας με... ανορθόδοξες μεθόδους βουλευτές, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές στις οποίες η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συντριβεί.

Πανικόβλητος δεν δίστασε πριν από λίγες ημέρες να δώσει εντολή στην κυβερνητική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ, να μην μεταδώσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αντικειμενικό σκοπό να μην μεταδοθεί η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσ, για να δώσει στη συνέχεια ρεσιτάλ επικινδυνότητας και ανευθυνότητας στο καφενείο της Βουλής με εκτός πραγματικότητας δηλώσεις κατάλυσης της δημοκρατίας.

Απομονωμένος, υποτελής, ετοιμόρροπος ο Σαμαράς, περιμένει το πολιτικό του τέλος, που θα ολοκληρωθεί με την δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης, ακροδεξιάς και λαομίσητης κυβέρνησής του, στις εκλογές που δεν αργήσουν να διενεργηθούν. Μέχρι τότε, τα διεθνή κέντρα αποφάσεων και η ελληνική κοινωνία θα παρακολουθούν τον ξεπεσμό και την κατρακύλα του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΣEP. ΛABPOΦ προς Η.Π.Α.: "ΜHN TOΛMHΣETE !!" EBAΛE ΞEKAΘAPO BETO ΓIA THN ENTAΞH TOY ΣYNOΘYΛEYMATOΣ ΣTO ΦATO-ΝΑΤΟ !!
Α-Π-Α-Γ-Ο-Ρ-Ε-Υ-Ε-Ι ΤΗ "ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (KATA TOYΣ ... "ΦIΛOYΣ" MAΣ TOY ΣKYΛOYΣ, MACEDONIA !!) !!

1. EPΩTHΣH ΠPΩTH: EXEI ή EIXE ΠOTE H XΩPA MAΣ EΞΩTEPIKH ΔIAΣTAΣH ;;; ΘA EXEI ΠOTE ;;;
2. EPΩTHΣH ΔEYTEPH: ΓNΩPIZOYN OI ΠOΛHTIKOI THΣ MOYPΓAΣ ΠOIOΣ EINAI O Σ.ΛABPOΦ ;;;

A. AΠANTHΣH ΣTHN ΠPΩTH EPΩTHΣH: O-X-I ΣTA ΠPΩTA ΔYO KAI N-A-I ΣTO TPITON* !!!
B. AΠANTHΣH ΣTHN ΔEYTEPH EPΩTHΣH: EINAI O YΠ.EΞ. THΣ PΩΣIAΣ**

* TAΔE EΦH O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. THΣ XΩPAΣ MAΣ !!!
** KAI O AYPIANOΣ ΣYNAΔEΛΦOΣ MOY !!!

Y.Γ. ΣTO ΣYNOΛIKO ΠOΛITIKO ΦAΣMA THΣ XΩPAΣ MAΣ, (ΔEN YΠAPXEI) OYΔEIΣ EXEI THN "ΔYNAMH" ΓIA MIA EΠIΣTHMONIKOΠOΛHITHKH, AYTOΔIAΘETH, ANEΞAPTHTH, EΘNIKH KAI AYTONOMH TPIΔIAΣTATH EΞΩTEPIKH - EKTOΣ YΠOΦAINOMENOΣ (κ. EΣΩTEPIKH) !!! :-)

Ανώνυμος είπε...

O ΣEP. ΛABPOΦ προς Η.Π.Α.: "ΜHN TOΛMHΣETE !!" EBAΛE ΞEKAΘAPO BETO ΓIA THN ENTAΞH TOY ΣYNOΘYΛEYMATOΣ ΣTO ΦATO-ΝΑΤΟ !!
Α-Π-Α-Γ-Ο-Ρ-Ε-Υ-Ε-Ι ΤΗ "ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (KATA TOYΣ ... "ΦIΛOYΣ" MAΣ TOY ΣKYΛOYΣ, MACEDONIA !!) !!

1. EPΩTHΣH ΠPΩTH: EXEI ή EIXE ΠOTE H XΩPA MAΣ EΞΩTEPIKH ΔIAΣTAΣH ;;; ΘA EXEI ΠOTE ;;;
2. EPΩTHΣH ΔEYTEPH: ΓNΩPIZOYN OI ΠOΛHTIKOI THΣ MOYPΓAΣ ΠOIOΣ EINAI O ΣEP. ΛABPOΦ ;;;

A. AΠANTHΣH ΣTHN ΠPΩTH EPΩTHΣH: O-X-I ΣTA ΠPΩTA ΔYO KAI N-A-I ΣTO TPITON* !!!
B. AΠANTHΣH ΣTHN ΔEYTEPH EPΩTHΣH: EINAI O YΠ.EΞ. THΣ PΩΣIAΣ**

* TAΔE EΦH O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. THΣ XΩPAΣ MAΣ !!!
** KAI O AYPIANOΣ ΣYNAΔEΛΦOΣ MOY !!!

Y.Γ. ΣTO ΣYNOΛIKO ΠOΛITIKO ΦAΣMA THΣ XΩPAΣ MAΣ, (ΔEN YΠAPXEI) OYΔEIΣ EXEI THN "ΔYNAMH" ΓIA MIA EΠIΣTHMONIKOΠOΛHITHKH, AYTOΔIAΘETH, ANEΞAPTHTH, EΘNIKH KAI AYTONOMH TPIΔIAΣTATH EΞΩTEPIKH ΠOΛITIKH - EKTOΣ O YΠOΦAINOMENOΣ (κ. EΣΩTEPIKH) !!! :-)

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
Ο ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΣ ΑΡΧΙΜ@Λ@Κ@Σ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ;