Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Βέτο από ΔΝΤ για ελάφρυνση χρέους

δντ


Πρώτα να αποφασιστεί ελάφρυνση του χρέους και έπειτα η χρηματοδότηση του νέου προγράμματος διάσωσης ξεκαθάρισε το ΔΝΤ.

«Μια ομάδα εργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 30 Ιούλιου έως τις 12 Αυγούστου με σκοπό να συμμετάσχει στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και του ESM για το οικονομικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον ESM», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου του ΔΝΤ, στο οποίο «φιλοξενείται» και δήλωση της επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα.
«Κατά την επίσκεψή μας στην Ελλάδα εργαστήκαμε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας. Το Μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχών και των ευρωπαίων εταίρων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά. Ταξινομεί μακροπρόθεσμες πολιτικές ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ανάπτυξης», τονίζει η κα Βελκουλέσκου, καταλήγοντας:
«Την προσεχή περίοδο ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις αρχές, ώστε να αναπτύξουμε το πρόγραμμά τους σε περισσότερη λεπτομέρεια και με τους εταίρους της Ελλάδας για να πάρουμε αποφάσεις ώστε το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο. Το ΔΝΤ παραμένει στενά αναμεμειγμένο με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει την διαδικασία, και θα αξιολογήσει την συμμετοχή του για την παροχή οποιασδήποτε επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας στο πρόγραμμα, αφού εξεταστεί η ελάφρυνση του χρέος, που αναμένεται κατά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM». Cassandra

Δεν υπάρχουν σχόλια: