Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ στην οικογένεια Αλαφούζου: «Δεν θα σε ακολουθήσω στην κατρακύλα...»

Ο Γιάννης Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος

Απομονωμένος ο Γιάννης Αλαφούζος


Πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες και μεγάλες διαστάσεις έχει ξεσπάσει εντός της οικογένειας Αλαφούζου με αφορμή την ακραία επιθετική στάση που ακολουθεί ο Γιάννης Αλαφούζος έναντι της κυβέρνησης και ενόψει της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου.
Σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης λοιπόν βρίσκονται ο Γιάννης με τον Θέμη Αλαφούζο καθώς ο δεύτερος δεν συμφωνεί με τη λασπομαχία στην οποία έχει επιδοθεί ο αδερφός του. Ο Θέμης Αλαφούζος είναι γνωστό ότι είναι πιο ήπιος χαρακτήρας, από τον αδερφό του Γιάννη και σαφώς θεωρείται μεγαλύτερων δυνατοτήτων. Έτσι, εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με τον αδερφό του, ο οποίος έχει βρει τον Παναθηναϊκό για να "παίζει" και διαπρέπει στο twitter, ασχολείται με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες της οικογένειας και φυσικά με την "Καθημερινή". 
Άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην οικογένεια αποκαλύπτει στο periodista.gr, ότι τα δύο αδέρφια βρίσκονται στα μαχαίρια. Ο Θέμης Αλαφούζος δεν μπορεί να κατανοήσει την στρατηγική που ακολουθεί με τον ΣΚΑΪ ο αδερφός του Γιάννης και τον απροκάλυπτο εναγκαλισμό με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενοχλείται, μάλιστα, από το γεγονός ότι εκτίθεται ολόκληρη η οικογένεια και στοχοποιείται, λόγω της σχέσης διαπλοκής.
Μάλιστα σε διάλογο που είχαν τα δύο αδέρφια, λέγεται ότι ο Θέμης Αλαφούζος είπε στον Γιάννη "Ως εδώ. Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω στον κατήφορο και την κατρακύλα σου...".
Είναι προφανές ότι ο Θέμης Αλαφούζος, θέλει να προστατεύσει και την Καθημερινή, αλλά και την αξιοπιστία της. Πρόσφατα είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο θέμα της αυξημένης τουριστικής κίνησης στη χώρα, "Καθημερινή" και ΣΚΑΪ ακολούθησαν τελείως διαφορετική "γραμμή". Η "Καθημερινή" έγραψε ότι τα πράγματα στον τουρισμό πάνε καλύτερα, ενώ ο ΣΚΑΪ παίρνοντας γραμμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προπαγάνδισε ψευδή στοιχεία, περιγράφοντας μια αρνητική εικόνα. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και ο διευθυντής της "Καθημερινής", Αλέξης Παπαχελάς, συμφωνεί με τον Θέμη Αλαφούζο και αναμένεται να τηρήσει σαφείς αποστάσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο ή ακόμη και να αποχωρήσει αν συνεχιστεί η ακατανόητη στρατηγική του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ. 
Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Αλαφούζος κινδυνεύει να απομονωθεί και από το οικογενειακό του περιβάλλον. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή του έχει τάξει λαγούς με πετραχήλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενδέχεται στο τέλος να τον αδειάσει λόγω του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατάντια...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: