Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ακόμη και ο Μαυρίδης γράφει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός

Ο Θανάσης Μαυρίδης
Ο Θανάσης Μαυρίδης

Άρθρο τρόμου στο site του Μουρούτη από τον φίλο του Τζήμερου

Άρθρο τρόμου του Θανάση Μαυρίδη στο Μητσοτακικό Liberal.gr του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη.
Ο νεοφιλελεύθερος Θανάσης Μαυρίδης, γνωστός από τις εμφανίσεις του στο τσίρκο του Θάνου Τζήμερου, από τους ύμνους στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και από την αναπαραγωγή της γραμμής από τα... κεντρικά, κατάλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός. Και το κατάλαβε διότι βλέπει και αυτός, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, πως η ενότητα στη Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτη όσο ο γιος του αποστάτη και διαπιστωμένα ανίκανος νέος πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται στο τιμόνι της ηγεσίας. Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ξεφεύγει από τον γνωστό μέσο όρο του Έλληνα νεοφιλελεύθερου (Χαμηλό επίπεδο πολιτικής σκέψης, χαμηλές δυνατότητες, ισχυρές ιδεοληψίες κλπ, κλπ...). Αλλά αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει ο Μαυρίδης. Ο Μαυρίδης καταλαβαίνει μόνο ότι η ΝΔ δεν μπορεί. Και δεν μπορεί επειδή δεν είναι ενωμένη. Όχι... επειδή οι θέσεις του Κούλη είναι αντικοινωνικές. Όχι επειδή ο Κούλης είναι το απόλυτο παράδειγμα οικογενειοκρατίας και αναξιοκρατίας. Όχι επειδή ο Κούλης δίνει καθημερινά ρεσιτάλ πολιτικής ανοησίας. Όχι επειδή είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του όταν ήταν υπουργός. Όχι επειδή η οικογένεια Μητσοτάκη είναι αντιπαθητική στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Όχι επειδή οι νεοφιλελεύθεροι είναι εξίσου αντιπαθείς. Όχι επειδή η ΝΔ εκπροσωπεί το παλιό, το χρεοκοπημένο, το διεφθαρμένο. Και όχι φυσικά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχιδιαπλεκόμενος πολιτικός. Ψιλά γράμματα αυτά για τους νεοφιλελεύθερους. Η ενότητα φταίει...
Καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες ο Θανάσης Μαυρίδης, που εσχάτως ανακάλυψε το πολιτικό ρεπορτάζ, να στηρίξει τον Κούλη, αλλά αν το παιδί δεν μπορεί... Τι να κάνει και ο Μαυρίδης; Απευθύνεται στους νεοδημοκράτες στέλνοντας το εξής μήνυμα: "Δικό μας παιδί ο Κούλης, αλλά αλλάξτε ηγεσία διότι δεν μπορεί... να ενώσει το κόμμα"
Βέβαια στο άρθρο που θα διαβάστε παρακάτω, ο Μαυρίδης δεν κρύβει την... αντικειμενικότητά του δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι ο στόχος είναι ένας: "Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία" και "Να πέσει ο Τσίπρας". Συμπτωματικά αυτός είναι ο στόχος των αφεντικών, των δουλικών τους και των γελοτοποιών τους. Όχι να ανακάμψει η χώρα, όχι να βγούμε στο ξέφωτο, όχι να ανασάνει η κοινωνία, αλλά... να πέσει ο Τσίπρας.
Αλλά, ΕΥΧΤΥΧΩΣ, ούτε ο λαός θα τους κάνει τη χάρη, ούτε βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας. Εδώ θα είναι μέχρι το 2019 και μετά βλέπουμε μέχρι το... 2021 και το 2023.
Γράφει λοιπόν ο Μαυρίδης μεταξύ άλλων "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι κυβέρνηση για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια αν δεν διαφυλαχτεί η ενότητα στην Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το σενάριο ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το ίδιο θα λέγαμε αν στην θέση της Ν.Δ ήταν το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ. Το ζητούμενο σήμερα είναι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ".
Καταλάβατε ποιο είναι το ζητούμενο;;; Αυτό είναι το ζητούμενο της θλιβερής περιθωριακής νεοφιλελεύθερης γκρούπας που θέλει να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία 100 χρόνια πίσω. Αυτή η κλίκα που έχει φάει απανωτές σφαλιάρες σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις θέλει να νικήσουν οι δυνάμεις του "ναι". Και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι ενωμένη η ΝΔ. Και πως θα είναι ενωμένη η ΝΔ, αν είναι ο Κούλης πρόεδρος; Ένας θεός γνωρίζει.
Ε λοιπόν, ούτε οι μισητές για το λαό, δυνάμεις του "ναι" θα νικήσουν, ούτε η ενότητα στη ΝΔ θα διαφυλαχθεί όσο κυριαρχούν οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές μειοψηφικές γκρούπες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μαυρίδη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: