Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα ΦΩΤΙΑ του Νίκου Παππά στον Σόιμπλε: «Μην επικαλείσαι τις εκλογές, έχουμε κι εμείς κοινοβούλιο»


Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς

Διέψευσε τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών Νίκος Παππάς

Επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα.
 Ο κ. Παππάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατηγόρησε τους δανειστές και ιδίως τη Γερμανία, ότι αρνούνται να παραδεχθούν λάθη και εμμονές. Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παππάς ερωτήθηκε επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο κ. Παππάς απέκλεισε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια και δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019. Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας ότι «τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».
Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα. Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, τόνισε ότι αυτή επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους. Χαρακτήρισε δε, ως «αστεία» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: