Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΚΑΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ!



Tagesspiegel: «Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση»

 Αναρωτηθήκατε πως και γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι;
Ξέραμε τί χρωστάμε;
Μας ενημέρωσαν τα ΜΜΕ;
Τα κόμματα που ψηφίζουμε;
Μας χτύπησε κανείς το καμπανάκι;
Ήμασταν τόσο απληροφόρητοι που πιστέψαμε ότι «λεφτά υπάρχουν;»
Ξέρουμε στ’ αλήθεια την ένταση των κολασμένων ημερών που θα ζήσουμε;
"Κοινωνική έκρηξη" θα υπάρξει;
Το «δεν ψηφίζω κανένα κόμμα» τι μπορεί να αποφέρει;

2 σχόλια:

tassos είπε...

Το πως φτάσαμε σε αυτό το χάλι είναι μια πολύ πολύ μεγάλη ιστορία κάτι αιώνων. Επί της ουσίας δεν ξέρουμε τι χρωστάμε κι αν χρωστάμε και πολύ περισσότερο πόσα μας χρωστάνε (που είναι πάρα, μα πάρα, πολλά). Τα κόμματα και τα ΜΜΕ έκαναν θαυμάσια τη δουλειά τους, που τους ανέθεσαν οι εργοδότες τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οδηγώντας στην σταδιακή εξαθλίωση τους Έλληνες για να τα ξεπουλήσουν όλα όσο-όσο. Και λεφτά υπάρχουν και εξαιρετικές δυνατότητες έχουμε ως λαός υλικά και πνευματικά. Η παραμύθα που τρώμε οι περισσότεροι να έχουμε ελπίδα ότι οι πουλημένοι από τα γεννοφάσκια τους θα μας σώσουν, οδήγησε σε αυτό που έγινε. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι "τόσο στραβοί είμαστε ότι αυτοί θα μας σώσουν;" Οι μέρες που θα έρθουν θα είναι χειρότερες της Κατοχής '41-'42, αλλά αφού ξεβρωμίσουμε, θα ξανασηκώσουμε κεφάλι, γιατί έκρηξη θα υπάρξει με μαθηματική ακρίβεια. Τα κόμματα πλέον έχουν ξεπεραστεί γιατί όλα συμμετέχουν, το καθένα με το ρολάκι που του ανατέθηκε, σε αυτή την άθλια μαύρη κωμωδία. Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιον ή κάτι να μας ενώσει και να μας δώσει προοπτική κι όχι συνθήματα ψευτοελπίδων και εκβιασμούς. Τελευταία υπάρχουν αρκετές πρόσφορες και ελπιδοφόρες λύσεις. Κριτήριο ένας έντιμος άνθρωπος ή σχηματισμός ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ με σεβασμό στα συμφέροντα αυτού τόπου και των κατοίκων του, που θα αναδείξει τις πραγματικές αρετές και ικανότητες και δυνατότητες που έχουμε, κι όχι τα κατώτερα ένστικτά μας.

superthomas68 είπε...

Πιστεύω στον Καζάκη και στηρίζω την προσπάθεια που κάνει.Νομίζω ότι είναι από τους μοναδικούς που από την πρώτη στιγμή προσοάθησε να μας θέσει σε εγρήγορση και να μας αφυπνίσει.