Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΕ: Δραματικά φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία


Για «δραματικά φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών, ιδιαίτερα σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και μεταναστών» κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία, σε μία συμβολική κίνηση, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από την Κύπρο, που συγκέντρωσαν χρήματα, αποφάσισε να καλύψει το κολατσιό των μαθητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες,

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποδέχθηκε την προσφορά του ποσού των 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τους συναδέλφους τους, Κύπριους εκπαιδευτικούς, και αποφάσισε «να προσφέρει και η ΔΟΕ για το συγκεκριμένο σκοπό 30.000 ευρώ».

Η ΔΟΕ αποφάσισε «με το συνολικό ποσό των 60.000 ευρώ να προχωρήσει στη συμβολική πράξη της κάλυψης (στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της), σε καθημερινή βάση και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού όλων των μαθητών σχολείων που θα προταθούν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.
Η τελική επιλογή των σχολικών μονάδων θα γίνει άμεσα, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της από τη 15η Ιανουαρίου 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: