Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πρώην υπουργοί προσπαθούν απεγνωσμένα να μιλήσουν στον άνθρωπο που γνώριζε πολλά!





Σαν μάρτυρας σε καθεστώς προστασίας  ζει τους τελευταίους μήνες ο Εισαγγελέας Πεπόνης. Ειδικά η αποψινή νύχτα θα είναι μεγάλη για τον ίδιο καθώς ακόμη και οι καλικάτζαροι που τρυπώνουν στις καμινάδες θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να δουν αν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία σε βάρος τους την νέα λίστα Λαγκάρντ.
Το λέμε αυτό γιατί κυκλοφορούν φήμες που θέλουν σε κάποιες περιπτώσεις λογαριασμών να έχουν αφαιρεθεί ονόματα εμπλεκομένων συζύγων πρώην υπουργών.
Εαν επαληθευθούν θα πρόκειται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και θα τιναχθούν τα πάντα στον αέρα.Ωστόσο πρέπει να γίνουν άεσα οι συλλήψεις-ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής νύχτας πριν πετάξουν τα πουλάκια.
Δεν είναι καθόλου τυχαία άλλωστε η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία ο Βενιζέλος επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του ενώ δίνει βορά στα θηρία τον Παπακωνσαντίνου, τον Διώτη και τους υπόλοιπους του ΣΔΟΕ.
Ποιος είναι όμως ο Πεπόνης, ένας από τους 6-7 Έλληνες που έχουν δει και την νέα λίστα;
Ποιοι πρώην υπουργοί έχουν βάλει λυτούς και δεμένους μπας και μάθουν από τον Εισαγγελέα τι περιέχει σε βάρος τους η νέα λίστα;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ
Η φήμη του εξαιρετικά αυστηρού και άτεγκτου εισαγγελέα συνόδευε σε όλη τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του τον Γρ. Πεπόνη, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στη σύντομη θητεία του ως οικονομικού εισαγγελέα με τις αλλεπάλληλες διώξεις, συλλήψεις μεγαλοοφειλετών, παραγγελίες ποινικών προκαταρκτικών εξετάσεων κ.λπ.

Οσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για άνθρωπο που «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του» και που δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή συνεννόηση ή υπόδειξη, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν το γνωστό κλισέ «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Ομως αρκετοί επίσης προεξοφλούσαν ότι κάποια στιγμή θα έρθει σε σύγκρουση και «θα τα βροντήξει».
Γεννημένος το 1952 ο Γρ. Πεπόνης μπήκε στο Σώμα στις 3-9-83 και στις 22-2-05 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών, βαθμό που διατηρεί και σήμερα. Από το ξεκίνημα της θητείας του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ο 59χρονος σήμερα εισαγγελέας άσκησε σωρεία διώξεων κατά «επωνύμων» και οικονομικών παραγόντων της πόλης, εξαναγκάζοντάς τους έτσι να καταβάλουν σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία, αφού τους κυνήγησε για εικονικά τιμολόγια, για δωροδοκίες, κ.λπ., ύστερα από προσχεδιασμένες επιχειρήσεις με χαρτονομίσματα «σημαδεμένα» από την Ασφάλεια. Αμείλικτος απέναντι στα «φακελάκια» συνέβαλε στην εξάρθρωση κυκλώματος που «έκλεινε τα μάτια» επιτρέποντας την ανέγερση αυθαιρέτων, την παράνομη ηλεκτροδότησή τους κ.λπ. Παράλληλα δίωξε στενό συνεργάτη του που αναμείχθηκε σε «θάψιμο» δικογραφιών. Αργότερα στην Εισαγγελία Πειραιά ως προϊστάμενος κίνησε διώξεις για ναυάγια (σε σκέλη της υπόθεσης του «Σάμινα Εξπρές») και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δίωξη άσκησε και για τις ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν στηρίξει την αίτηση της τ. ανακρίτριας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου Κων. Μπουρμπούλια για αποφυλάκιση και οι οποίες τη βοήθησαν να βγει για κάποιο διάστημα από τη φυλακή.
Το 2007 ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση (μαζί με τον εισαγγελέα Α. Λιόγα) για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και σε σύντομο διάστημα πρότεινε την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ποινική ευθύνη υπουργών. Ομως η πρότασή του «σκόνταψε» στις αντιρρήσεις του τότε εισαγγελέα ΑΠ Γ. Σανιδά, που έκρινε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούσαν να θεμελιώσουν ποινική ευθύνη κυβερνητικών στελεχών, κάτι που στενοχώρησε ιδιαίτερα τον Γρ. Πεπόνη προκαλώντας την έντονη δυσφορία του.
http://goo.gl/ymxyf


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι φαινετε ο Πεπονής έχει μπροστά του τον διακόπτη που θ' ανάψει το φως στο βάθος του τούνελ.
Ας ελπίσουμε πως θα ξεκινήσει και βεβαίως, θα ολοκληρώσει το έργο του σαν εισαγγελέας και θα στείλει στη φυλακή όλο αυτό το πουσταριό που επί δεκαετίες πίνει το αίμα των Ελλήνων,
Με αγάπη, Γεώργιος Πράττης, Βαρκελώνη - Ισπανία.