Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Λύθηκαν» στο γέλιο σε ομιλία του Π. Παναγιωτόπουλου για την «ανταγωνιστικότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
|Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
"Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Πολιτισμού άρχισε να μιλά για την «ανταγωνιστικότητα», φέρνοντας ως παράδειγμα μίμησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη τις συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες όπου είναι γνωστές οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και το χαμηλό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων"

Έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο βρήκε μια μεγάλη μερίδα του ακροατηρίου που παρακολουθούσε την ομιλία του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, στην εκδήλωση «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα», στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, ξεκίνησε να μιλά για την «ανταγωνιστικότητα», φέρνοντας ως παράδειγμα μίμησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη τις συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες όπου είναι γνωστές οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και το χαμηλό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε σχέση με αυτές τις χώρες της Ασίας.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την αντίδραση ενός μεγάλου κομματιού του ακροατηρίου με πρωτεργάτες τα μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας «Κίνηση Μαβίλη». Το ακροατήριο ξέσπασε με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και παράλληλα ειρηνικό τρόπο. Με γέλια. Προϊούσης της ομιλίας του υπουργού Πολιτισμού, τα λέγόμενά του ήταν τέτοια που προκάλεσαν το όλο και πιο έντονο γέλιο του ακροατηρίου.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντέδρασε έντονα και άρχισε να μιλά αρκετά έντονα σε επίπεδο φωνασκιών, κατηγορώντας το ακροατήριο ως «μέλη της Αριστεράς». Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και απευθυνόμενος προς το ακροατήριο είπε το απίστευτο «Αυτά να πάτε να τα πείτε στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Με λίγα λόγια, ο υπουργός Πολιτισμού, χωρίς να έχει στοιχεία στα χέρια του, κατηγόρησε συλλήβδην κομμάτι του ακροατηρίου ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα εκτόξευε σε αρκετά υψηλούς τόνους, σχεδόν ουρλιάζοντας, ενώ το μόνο που έκανε ένα μεγάλο μέρος του ακροατηρίου ήταν να γελά. Μάλιστα, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι αυτό που κάνει εκείνος, δηλαδή η ομιλία του, είναι πολιτική πράξη, ενώ ο ειρηνικός και ιδιαίτερα ευρηματικός, ομολογουμένως τρόπος αντίδρασης του ακροατηρίου δεν είναι πολιτική πράξη.

Τέλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ευρισκόμενος πάντα σε αρκετά υψηλούς τόνους και ένταση κατηγόρησε το ακροατήριο ότι η συμπεριφορά του ακροατηρίου μοιάζει με τους φασιστικούς «μελανοχίτωνες». Όταν μάλιστα κάποιος από το ακροατήριο ρώτησε για το αν μπορεί να πει κάτι, ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε «Όχι. Δεν έχω τελειώσει την ομιλία μου» και τελικά αποχώρησε. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν πρέπει να διαφωνεί με μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά, γιατί αν διαφωνεί και «οχλαγωγεί», μάλλον είναι «μελανοχίτωνας»

Δείτε το video και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το εγκεφαλικό ο υπουργός της πλάκας το νουμερο.