Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η δημοσιογραφία της χαρτοσακούλας





Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Κάθε φορά που κάποιος σας λέει ότι πρέπει να σκύψετε το κεφάλι και να υπομείνετε αγόγγυστα το μαρτύριό σας, τι να γίνει, ρε μάστορα, όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί θα υποφέρουμε, θα απαντάτε ως εξής: Συγγνώμη, ρε μάστορα, τα 9 εκατομμύρια που πήρε η ΜΚΟ για να κάνει αποναρκοθέτηση, τα φάγαμε μαζί; Εξ όνυχος τον λέοντα, όταν δίνεις 9 εκατ. σε άσχετους, για να βγάζουν νάρκες, δουλειά που πρέπει να την κάνουν ειδικές μονάδες του στρατού, σκέψου τι φαγοπότι έχει γίνει, τη εξαιρέσει εμού.
Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί τα εκατομμύρια των ναρκών, τα έφαγαν οι κολλητοί των κολλητών, οι στριφογυριζάμενοι, αυτοί που είχαν τις υψηλές γνωριμίες. Τι δουλειά έχει το υπουργείο Εξωτερικών να μοιράζει εκατομμύρια για αποναρκοθέτηση κι αν τέλος πάντων έχει, γιατί τα έδωσε σε κάποιον άσχετο με το αντικείμενο, που είχε στήσει ένα μαγαζάκι σφραγίδα, με τη σύζυγο και τον μπατζανάκη του; 
Μοίραζαν εκατομμύρια σε ύποπτες ΜΚΟ, όπως μοίραζαν και μοιράζουν εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια σε ύποπτα πρόσωπα, για να προωθούν μυστικά τις υποθέσεις της πατρίδος. Γιατί μυστικά και όχι φανερά; Φόρα παρτίδα την υπηρετούμε την πατρίδα και προπαντός δωρεάν. Πάντοτε δωρεάν την υπηρετούμε την πατρίδα, το πολύ- πολύ να πάρουμε κάτι για τα οδοιπορικά, μην βάλουμε και από την τσέπη μας, βρε αδερφέ. Μα τόσο χρήμα για οδοιπορικά, βρε αδερφέ; Οδοιπόρος στα Σούσα πήγες;
Μυστικά κονδύλια σε μυστηριώδεις ανθρώπους, για μυστικές αποστολές. Εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια σε δημοσιογράφους, με τις χαρτοσακούλες τα μοίραζε ο Σαμαράς, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη. Πιάσανε τόπο οι σακούλες με τις δραχμούλες, πλήθος τα δημοσιεύματα για τον φέρελπι νέο από τη Μεσσηνία που θα είναι απαξάπαντος ο επόμενος πρωθυπουργός. Του τα γράφανε τα καλά λόγια ακόμη και οι πασοκικές εφημερίδες, του τα γράφουνε και σήμερα, είκοσι χρόνια κρατάει το ειδύλλιο. Το νόμισμα άλλαξε, η δραχμούλα έγινε ευρώ, οι χαρτοσακούλες όμως παρέμειναν ίδιες κι απαράλλαχτες, αιώνια μνημεία πατριωτισμού.
Δείτε τη μεταχείριση που είχαν και έχουν όσοι πέρασαν από το υπουργείο Εξωτερικών και θα αντιληφθείτε τη δύναμη του μυστικού χρήματος. Πρωθυπουργοί, παρ’ ολίγον πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, δελφίνοι, όσο πιο μυστικό το χρήμα, τόσο πιο φανερή η εύνοια που αγοράζει. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, χιλιάδες ώρες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού χρόνου έχουν καταναλωθεί, για να μάθουμε εμείς οι κοινοί θνητοί ότι ανάμεσά μας κυκλοφορούν άνθρωποι χαρισματικοί, όντα ξεχωριστά, σχεδόν θεόσταλτα, που πρέπει να μας κυβερνήσουν, για το καλό μας, για το καλό της πατρίδας πρωτίστως.
Μυστικά κονδύλια, για τις υποθέσεις της πατρίδας και πιστέψτε με, το έσχατο στάδιο του πατριωτισμού είναι να κάνεις σέρβις στον Αντώνη, τον Γιώργο, την Ντόρα και τ’ άλλα παιδιά. Κι αν νιώσεις αηδία για τον εαυτό σου, έχεις, φίλε μου, τη χαρτοσακούλα έτοιμη.
Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: