Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μονομερής διαγραφή της κυβέρνησης Σαμαρά

Τέλος εργασιών για την κυβέρνηση
Τέλος εργασιών για την κυβέρνηση

“ Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και η υποταγή της χώρας σε ξένους και ντόπιους αφεντάδες δεν είναι φυσιολογικό να παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Αυτό φαίνεται να το έχουν καταλάβει τα απανταχού δουλικά της «αυτοκράτειρας» Μέρκελ και κρώζουν. Το πρόβλημα όμως είναι δικό τους και όχι του ελληνικού λαού… ”

Του Κώστα Καπνίση

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε μιλήσει για μια μεγάλη «έκπληξη» στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Άμεσα η «γαλάζια μονταζιέρα» έπιασε δουλειά και το νέο άρχισε να διαδίδεται, πάντοτε με τη βοήθεια βέβαια των «ανεξάρτητων» ελληνικών συστημικών ΜΜΕ. Διότι τι αξία έχει ο διεθνής Τύπος, ποια δηλαδή η αξιοπιστία του μπροστά στους «κολοσσούς» της πτωχευμένης ελληνικής μιντιοκρατίας, η οποία διασύρεται καθημερινά στα τηλεπαράθυρα της ντροπής; Γρήγορα οι «προσδοκίες» της κυβέρνησης Σαμαρά διαψεύστηκαν με Ευρωπαίους αξιωματούχους να στέλνουν μήνυμα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα το ανακοινώσει η Eurostat.

Η αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα υπήρξε άμεση με σφοδρή επίθεση κατά της τρόικα, καθώς δεν είναι δυνατό να υπόσχεται κάτι ο υπουργός Οικονομικών στον πρωθυπουργό και αυτό να διαψεύδεται σε χρόνο ρεκόρ. Μικρή σημασία έχει βέβαια το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθεί πιστά τις εντολές της τρόικα είτε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε δια ζώσης. Αυτό που έχει σημασία για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου είναι ότι δε μπορεί να κάθονται να συμφωνούν σε μέτρα εξόντωσης κατά της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή η τρόικα να τους «καρφώνει» και να μη δέχεται να δώσει ένα μικρό «δωράκι - έκπληξη», όπως αυτό του πρωτογενούς πλεονάσματος, ειδικά όταν στην Ελλάδα υπάρχει προεκλογική περίοδος. Πως είναι δυνατό η εκλογική ήττα της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ να μην είναι συντριπτική μετά, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη «καθρεφτάκια» προς τους «ιθαγενείς»;

Την ίδια στιγμή, η αποκάλυψη ότι υπήρξε μυστική συνάντηση των Ευρωπαίων με αξιωματούχους του ΔΝΤ, επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο μετά και από δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για το σχέδιο ομάδας Γερμανών οικονομολόγων, με «εγκέφαλο» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το νέο πακέτο «βοήθειας» προς την Ελλάδα, ερήμην της χώρας, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μυστική συνάντηση, χαρακτηρίζοντάς τη ως «συνηθισμένο φαινόμενο». Αυτή βέβαια η «συνήθεια» ενδέχεται να δέσει χειροπόδαρα τη χώρα για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες με τη Γερμανία να επιμένει για «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της Ελλάδας, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο την οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, οι Γερμανοί, χωλαίνοντας στο ζήτημα της ενέργειας, επιθυμούν να έχουν σημαντικό λόγο στον ορυκτό - ενεργειακό πλούτο της χώρας. Άλλωστε για αυτόν το λόγο εξαθλιώνεται η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να μη μπορεί να έχει μετά αντιστάσεις στο μοίρασμα του εθνικού της πλούτου στα διεθνή αρπακτικά. Περιττό βέβαια να ειπωθεί ότι η χώρα μετατρέπεται σε αποικία όχι μόνο χρέους, αλλά κανονική με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού να εργάζεται στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες των πολυεθνικών που θα εισβάλλουν στην Ελλάδα με ένα ανύπαρκτο εργασιακό καθεστώς χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτά τα πλαίσια, η προπαγάνδα κέντρων και παράκεντρων εξουσίας, ντόπιων και ξένων, επικεντρώνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει μια πραγματική πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους – δανειστές της είτε εκείνοι το επιθυμούν είτε όχι. Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubbica», τόνισε με νόημα ότι «Το 2014 θα είναι για την Ελλάδα χρονιά αποκατάστασης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας». Αυτό βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αυτές γίνουν. Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα ότι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων είναι και το μεγάλο ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κοντολογίς, η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να τραβήξει μπροστά και να ξεκολλήσει από τον πάτο είναι η μονομερής διαγραφή της κυβέρνησης Σαμαρά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και η υποταγή της χώρας σε ξένους και ντόπιους αφεντάδες δεν είναι φυσιολογικό να παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Μια τέτοια χώρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογική αλλά ως αποικία και οι δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις έχουν αποφασίσει να δώσουν αποφασιστικά και μέχρι τέλους τη μάχη για να μη συμβεί αυτό. Αυτό φαίνεται να το έχουν καταλάβει τα απανταχού δουλικά της «αυτοκράτειρας» Μέρκελ και κρώζουν. Το πρόβλημα όμως είναι δικό τους και όχι του ελληνικού λαού…
Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερος κι ο Φιλιππιδης, με μόνο 2εκ. εγγύηση αραγε τα πλήρωσε ή ΘΑ τα πληρωσει, σαν τον αλλο που νοσηλευεται!
Εγώ πριν απο χρόνια,
συνελήφθην απο το ραντάρ της τροχαίας εξω απο την Κατερίνη να τρεχω με την υπερβολικήν ταχύτητα των 135 χιλμ την ώρα.
Ορισθηκε δικασιμος, πήγα στο δικαστήριο και με καταδίκασαν με την ποινή των 360 περιπου ευρω.
Αν δεν τα πλήρωνα επι τοπου θα με εκλειναν φυλακή, αλλα μπρατσέτα με πήγε ο χωροφυλακας στο ταμειο, οπου και τα επλήρωσα.
Αν ήμουν κολλητός του Καραμανλή και ειχα χρεωκοπήσει καμια κρατική τράπεζα, μπορει να ήμουν και υπουργός παιδειας σήμερα!
Τέλος πάντων,
πως τα φερνει η σημάδα η ζωή,
μόλις ήρθε ο Φιλιππιδης στην Ελλάδα,
φευγουν οι τουρκοι "τρομοκράτες" για Τουρκία!
Αγνωστοι ως τώρα εις τας αρχάς!

Ανώνυμος είπε...

http://zoidosia.blogspot.gr/2014/02/blog-post_10.html