Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΕΡΜΠΑΚΑΛΙΚΟ!





Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίχες κατσαρές... Ένα μπουρδελάκι έτοιμο να σβήσει τα κόκκινα φωτάκια του δια παντός και αποθανέτω η ψυχή όλων ημών των ηλιθίων που πιστέψαμε στο όραμα της Ευρώπης των εργαζομένων, της Ευρώπης του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας και της Αλληλεγγύης...
Αν υπάρχει κάτι που ανέδειξε περίτρανα η κρίση στην Ουκρανία, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ουσιαστικής παρέμβασης σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής!
Έφτασαν δύο μεγάλες κρίσεις για να αποδείξουν πως η σημερινή Ευρώπη, απέχει πολύ από την Ευρώπη που όλοι κάποτε είχαμε στο μυαλό μας. Στην μεγάλη κρίση του Περσικού ο οικονομικός αυτός γίγαντας αποδείχτηκε πολιτικός νάνος κι όταν ξέσπασε η Αραβική άνοιξη φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο νάνος του Περσικού ήταν μάλιστα και χωρίς πόδια! Και να που τώρα με την κρίση στην Ουκρανία  αποδείχτηκε ότι ο νάνος δεν έχει, δυστυχώς, ούτε κεφάλι!!! Τουτέστιν παρ' τ' αυγό και κούρευτο...
Και όπως είπα και παλιότερα η Ευρώπη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παρακμιακό συνονθύλευμα υπό διάλυση μπακάλικων, έρμαιο στα νύχια των ιθαγενών και διεθνών τοκογλύφων.
Αυτή, δυστυχώς, είναι η ΕΕ, ένα θλιβερό υπερμπακαλικάκι που ο καθένας προσπαθεί να πουλήσει τα προϊόντα του, ξεχνώντας ότι πάνω απ’ όλα παρήγαγε πολιτισμό κι ότι αυτόν τον πολιτισμό έχει χρέος να τον διαφυλάξει και να τον προαγάγει, αν πράγματι επιθυμεί να γίνει η καινούργια χώρα του πλανήτη και όχι το κακέκτυπο του ληξιπρόθεσμου πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου των HΠA, που παρακμάζει και οδηγείται σε αποσύνθεση μέσα στην ίδια του την πατρίδα.
Αυτή η κατ' όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μοιραία καταδικασμένη να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή εις τα εξ ων συνετέθη, αφήνοντας πίσω της μόνο συντρίμμια.
Την ώρα που άλλες ήπειροι επιτυχημένα μειώνουν τη φτώχεια, η Ευρώπη την αυξάνει και βυθίζεται σε μία περίοδο παρατεταμένης και έντονης φτώχειας, τεράστιας ανεργίας, κοινωνικού αποκλεισμού, μεγαλύτερης ανισότητας και συλλογικής απόγνωσης, ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που υιοθετούνται ως απάντηση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρεται και σε εκτενή έκθεση που δημοσίευσε ο Ερυθρός Σταυρός.
Ζοφερές προβλέπονται για το άμεσο μέλλον οι προοπτικές για δεκάδες εκατομμυρίων Ευρωπαίων τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη μετράει 26.000.000 άνεργους μόνο στην Ευρωζώνη και 120.000.000 ευρωπαίους πολίτες στο σύνολό της, που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας!
Όλο και περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη αναρωτιούνται δημοσίως κατά πόσον είναι καταδικασμένη να εξαφανιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο και αν δεν θέλει κάποιος να χαλάσει τις διακοπές εκείνων που πιστεύουν ακόμη στην ενωμένη Ευρώπη, τα νέα από το μέτωπο είναι άσχημα. Δεν είναι μόνο το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «ΤΙΜΕ», που χαρακτηρίζει την Ευρώπη «χαμένη ήπειρο». Ούτε μόνο το τελευταίο τεύχος του «Νewsweek» σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τη Γουόλ Στριτ. Πολύ σημαντικότερη είναι η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Τhe Αmerican Ιnterest» (τεύχος Ιουλίου- Αυγούστου), όπου στην απλή ερώτηση «Μπορεί η Ευρώπη να κάνει επανεκκίνηση;» η απάντηση ήταν «Τίποτα δεν είναι λιγότερο σίγουρο».

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει άμεσα αν το κόμμα του αποτελεί συνιστώσα ενός ευρύτερου ναζιστικού τόξου που απώτερο σκοπό έχει την πλήρη χειραγώγηση της αστικής Δημοκρατίας. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί του είναι προσωπική του επιλογή!


Χάρρυ Κλυνν
(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα KONTRANEWS)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπη ενα κολοχανειο ειναι.