Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι άνθρωποι είναι περισσότερο από …ξεφτίλες!


 
Δυστυχώς η είδηση που διατρέχει το διαδίκτυο δεν είναι «κρύο» ανέκδοτο, και ακόμη πιο δυστυχώς δεν είναι υπερβολή ούτε …επιστημονική φαντασία. Είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και οι νοσηροί εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών που εφαρμόζουν την πολιτική της, βρίσκοντας διαρκώς όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους για να χαρατσώνουν τους πολίτες προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακόρεστη βουλιμία των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, σκαρφίστηκαν και το εξής:
Να επιβάλλουν να πληρώσουν Τέλος Επιτηδεύματος και οι... Εθελοντές Αιμοδότες!
Ενδεχομένως τα λέει όλα το Δ.Σ. Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Αιμοδοτών ΠΕ Καβάλας που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και αναφέρει τα εξής εκφράζοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των μελών της:
«Όταν φθάνουν στο σημείο να φορολογούν τους Εθελοντές Αιμοδότες, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας ότι οι ένοικοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας. Μέσα από τα γυάλινα γραφεία τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, και το χειρότερο όπως φαίνεται από την απάντηση τους, θεωρούν ότι επιτελούν και θεάρεστο έργο.
Την μεγαλύτερη ευθύνη όλων όσων γίνονται, δυστυχώς, φέρουν οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους «για το καλό μας».
Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στον παραλογισμό και στην ηλιθιότητα κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξαλειφθεί το Τέλος Επιτηδεύματος, από την Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας, αλλά και από όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την δράση μας και φυσικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται και που έχει σχέση με την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους πολίτες της πόλης μας αλλά και γενικότερα στον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.
Ευχόμαστε να καταλάβουν οι του ΥΠ. ΟΙΚ. ότι δεν μπορείς να προσδοκάς έσοδα για το κράτος από τους Εθελοντές Αιμοδότες, από όποια σκοπιά και να το δεις. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται όλο και περισσότερο αναξιόπιστο και αφερέγγυο».
Εμείς τι άλλο να πούμε; Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει παρεξηγήσει την έννοια «αιμοδότης». Είναι προφανές πως θεωρεί τους πένητες Έλληνες – δηλαδή τα συνηθισμένα υποζύγια που χαρατσώνονται ανηλεώς υπέρ των κρατικών ταμείων που σώζουν μόνο τις τράπεζες και ξεχειλώνουν τα πορτοφόλια κάποιων μεγαλοεργολάβων και μεγαλοβιομηχάνων – ως οιονεί αιμοδότες. Είναι εύλογο, λοιπόν, να φορολογήσει και τους πραγματικούς αιμοδότες, την ίδια στιγμή που κάνει «τα στραβά μάτια» στις περιβόητες «λίστες Λαγκάρντ» και όχι μόνο δίνει άφεση αμαρτιών στους φοροαποφεύγοντες του Δουκάτου του Λουξεμβούργου, αλλά τους προσφέρει και τζάμπα τα 6.500 στρέμματα του Ελληνικού!
Μόνο που αυτό, τους ανακηρύσσει σε περισσότερο από ξεφτίλες. Και πολύ περισσότερο εμπεδώνει την ανάγκη να μας αδειάσουν τη γωνιά, όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί είναι πλέον πολύ επικίνδυνοι…
Νίκος Πέρπερας από imerodromos, μέσω "Το Γρέκι"

2 σχόλια:

Unknown είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=9fb6etpkPAI

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
ΟΙ ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΙΜΑ.
ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ.