Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ζουράρις: "Ο Παπανδρέου είναι πραξικοπηματίας"

Πραξικοπηματίες χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και ολόκληρη την ελληνική κυβέρνηση, ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και μέλης της "Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών", Κώστας Ζουράρις. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, με αφορμή...
την ομιλία Θεοδωρα΄κη στη Θεδσσαλονίκη, ο κ. Ζουράρις τόνισε οτι "με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, εκχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία".
Ζήτησε ακόμη να υπάρξει Εθνοσυνέλευση, μέσω της οποίας «να απαγορευτεί σε όλους τους εκπροσώπους, που από το 1974 μέχρι και σήμερα συμμετείχαν στην οργανωμένη απάτη η συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο της χώρας».

Προέβλεψε μάλιστα ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τα μικρομεσαία καταστήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία και η Μητροπόλεως "θα έχουν πουληθεί “κοψοχρονιά” σε μεγάλα πολυεθνικά συγκροτήματα".

Για τον "ξεσηκωμό των πολιτών" μίλησε απο την πλευρά του ο συνταγματολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «Σπίθας» ,Γιώργος Κασιμάτης. "Βυθιζόμαστε στην ύφεση και οδηγούμαστε ολοταχώς στην φτώχεια και την πείνα" υποστήριξε και πρόσθεσε οτι  οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται δεν είναι ταξικές ή ιδεολογικές
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η «Σπίθα» θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε: «δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να δημιουργήσουμε κόμμα, πρόκειται για μία κίνηση αφύπνισης του ελληνικού λαού και δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα στηρίξει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: