Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Δεν τους ξαναψηφίζουν ούτε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

undefined
Προβάδισμα από 4 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις. Άλλα είναι όμως τα ενδιαφέροντα στοιχεία αυτών των μετρήσεων. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Στη δημοσκόπηση της Public issue, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,5% και το ΠΑΣΟΚ το 26,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο  9%, ο ΛΑΟΣ στο 7,5% του ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 3,5%.
Στη μέτρηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση της εκλογικής επιτροπής κατά τέσσερις μονάδες. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 25,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με ποσοστό 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστό 2%. Η αποχή παραμένει στο 38% που ήταν και τον Ιούνιο, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου.

Εξίσου σημαντικά είναι και άλλα στοιχεία της VPRC. Για παράδειγμα ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν απρόθυμοι να το ψηφίσουν ξανά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν με το ποσοστό ρεκόρ του 91% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση, ενώ επίσης κατά 90% απαντούν ότι αισθάνονται έλλειψη σιγουριάς όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Εκτιμούν ταυτόχρονα κατά 70% ότι το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε λάθος δρόμο με μόνο 15% να θεωρεί ότι ο δρόμος είναι σωστός, με χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι ίδιες απαντήσεις καταγράφονται στο 50% (λάθος δρόμος) και 29% (σωστός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: