Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Οι υβριστές του λαού


ΤΙΣ προηγούμενες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε, ως συνήθως, επιθετικός κατά των πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ κατά την αποψή του θα έπρεπε να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα, μια και τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν αγοράζοντας και πουλώντας στην εμπορική αξία, ενώ δήλωναν την αντικειμενική.
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και νοοτροπία του υπουργού δεν εκπλήσσει. Είναι η ίδια την οποία έχει και ο άλλος αντιπρόεδρος, όπως και μια πλειάδα υπουργών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πολίτες είναι μια δράκα απατεώνων και τεμπελχανάδων, που ξέρουν μόνο να παρακαλάνε πιέζοντας τους πολιτικούς για διορισμούς, πιο πολλά λεφτά και μεγαλύτερες απαλλαγές από τις δημόσιες υποχρεώσεις.
ΟΜΟΙΩΣ, όσοι πολίτες δεν υπάγονται σ' αυτές τις κατηγορίες, είναι κατά τους ίδιους υπουργούς φιλοτομαριστές φοροφυγάδες, χωρίς αγάπη για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.
ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ σ' αυτή τη νοοτροπία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πριν από δύο χρόνια είχε εξομολογηθεί σε όλους τους ξένους ηγέτες, στις Βρυξέλλες, ότι δυστυχώς ηγείται μιας διεφθαρμένης χώρας. Και για όποιον δεν το εμπέδωσε, πριν από λίγες ημέρες επανέλαβε στους Γερμανούς βιομήχανους ότι δυστυχώς η χώρα του έχει μια κακή διοίκηση.
ΕΙΝΑΙ για να λυπάται κανείς όλους αυτούς τους πολιτικούς, που περνούν τα πάνδεινα μ' έναν τέτοιο αχαΐρευτο λαό. Και να τους θαυμάζει, που παρ' όλο που τον σιχαίνονται -και δεν το κρύβουν με τις δηλώσεις τους- θυσιάζουν τον πολύτιμο χρόνο τους και τη φαιά τους ουσία -όση έχουν- για να τον υπηρετήσουν. Μόνο αυτό θέλουν. Αυτό είναι το μέλημά τους.
ΑΣ με συμπαθούν όλοι αυτοί οι βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι και πρωθυπουργοί, και κυρίως ο νυν υπουργός Οικονομικών, αλλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι Ελληνες πληρώνουν τις συναλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και όχι στις εμπορικές επειδή έτσι προβλέπει ο νόμος, τον οποίον έχει ψηφίσει η Βουλή. Κι αυτό, πάλι, έγινε γιατί η Βουλή νόμισε ότι έτσι τονώνει την οικοδομική δραστηριότητα, από την οποία σιτίζονται 103 επαγγέλματα. Απαντα φοροδιαφεύγοντα.
ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ όλα αυτά τα επαγγέλματα όχι επειδή το θέλουν οι πολίτες, αλλά επειδή το επιτρέπουν οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι μηχανισμοί που έχουν οι υπουργοί και οι βουλευτές για να μη φοροδιαφεύγουν οι πολίτες.
ΓΙΑ να το πω με τ' όνομά του: οι πολίτες είναι ό,τι τούς επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τους να είναι. Οι κυβερνήσεις τους, λοιπόν, τους επιτρέπουν να είναι τα πάντα, προκειμένου οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, πρωθυπουργοί να ξαναψηφιστούν στις εκλογές!
ΑΥΤΗ η σιχαμερή συναλλαγή, που βάζει το προσωπικό συμφέρον του κάθε πολιτευτάκια πάνω από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, είναι εκείνη που έφερε τη χώρα εδώ που βρίσκεται, αφού προηγουμένως της έχει εξαφανίσει κάθε έννοια τιμής, υπόληψης, αξιοπρέπειας, γενναιότητας, ντροπής, άμιλλας, αλληλεγγύης, φιλιπατρίας, συνανθρωπισμού, αυτοθυσίας και ευγένειας. Με μια λέξη: τσίπας. Ολα γίνονται και προωθούνται με μοναδικό γνώμονα το ατομικό κέρδος σε χρήμα, αγαθά και εξουσία. Με κάθε τρόπο.
ΟΙ παράνομοι κάθε είδους κυκλοφορούν ανενόχλητοι, οι κλέφτες ανταμείβονται με μεγαλύτερα κέρδη, οι αυθαίρετοι με μεγαλύτερες περιουσίες, οι ακαμάτηδες με περισσότερες αμοιβές, οι γλείφτες και οι ανίκανοι φίλοι με καλύτερες θέσεις και, φυσικά, οι έντιμοι με τις περισσότερες κατραπακιές.
ΑΥΤΗ τη χώρα, αυτούς τους Ελληνες, τους δημιούργησαν αυτοί που επί τόσα χρόνια είχαν στα χέρια τους τη δύναμη να νομοθετούν μ' αυτόν τον τρόπο, να αστυνομεύουν μ' αυτόν τον τρόπο, να ελέγχουν μ' αυτόν τον τρόπο και να εκτελούν μ' αυτόν τον τρόπο.
ΟΙ Ελληνες θα ήταν ανήμποροι να κλέψουν, να τεμπελιάσουν, να ρίξουν το μορφωτικό και πολιτισμικό τους επίπεδο στο ναδίρ, αν οι νομοθέτες τους και τα εκτελεστικά τους όργανα δεν τους το επέτρεπαν.
ΑΥΤΟΙ, οι θρασύτατοι πολιτικάντηδες σαν τον πρωθυπουργό, τους δύο αντιπροέδρους και ένα σωρό υπουργούς, καλά θα έκαναν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη απ' αυτό το λαό. Για το πώς τον κατάντησαν. Και να βγάλουν το σκασμό.
ΚΑΙ καλά θα έκαναν να του αδειάσουν τη γωνιά κρυπτόμενοι ή, στη χειρότερη περίπτωση, να σκύψουν και να τον υπηρετούν γονατιστοί για όσο χρόνο τους απομένει στην εξουσία. Χωρίς περιττές κουβέντες.
ΕΙΝΑΙ ντροπή τους που κατάντησαν τη χώρα έτσι. Και φοβερό θράσος να ενοχοποιούν γι' αυτό τα θύματά τους.

http://o-kairos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: