Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Της δικαιοσύνης το κάγκελο…..


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε χθές να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης προς τους Εφέτες που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.
Είμαι περίεργος αν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα φιλοτιμηθεί να στηρίξει με ανακοίνωσή της, τους δύο παραιτηθέντες οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους.
Είμαι περίεργος αν το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών θα κρίνει ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είναι δικαστικοί λειτουργοί «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης». Εκτός αν όσοι εισαγγελείς
αντιστέκονται στις πιέσεις και δεν δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους, είναι ξένα σώματα και συνεπώς αποβλητέα, από τον άσπιλο και άμωμο χώρο της δικαιοσύνης και επομένως δεν δικαιούνται στηρίξεως από τους υπόλοιπους «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης» συναδέλφους τους.
Είμαι περίεργος αν η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, θα έχει την τύχη των καταγγελιών που κρατάει καλά φυλαγμένες στο συρτάρι του γραφείου του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην «δημιουργηθεί θόρυβος» που θα πλήξει το κύρος της δικαιοσύνης.
Όμως η παράγκα της δικαιοσύνης μπάζει από παντού. Με συγκαλύψεις και κουκουλώματα το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αναβολή της κατάρρευσής της. Ακριβώς όπως συνέβη με την πολιτική παράγκα.
Αλλά κύριοι και κυρίες δικαστές, εσείς του «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης», ίσως έχετε διαβάσει αυτό που έγραψε ο Albert Camus, αναφερόμενος στην μητέρα του : «ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στη μητέρα μου, προτιμώ τη μητέρα μου.»

Θα ήταν λοιπόν μεγάλη ντροπή για εσάς, τους «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης» δικαστές, να επιβεβαιώσετε με τις πράξεις σας αυτό που οι έλληνες πολίτες, παραφράζοντας τον Camus, σκέφτονται εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στην καρέκλα σας, προτιμάτε την καρέκλα σας.
Δ.Μ.

1 σχόλιο:

Αργοναυτης είπε...

Είδατε τι υποδοχή φύλαξαν στον ρασοφόρο, τον Ρασπούτιν ; Ο σκοταδισμός σε πλήρη ανάπτυξη. Όλη η μαυρίλα της εκκλησίας, σε παράταξη. Παπάδες, μοναχοί, μοναχές, τσεμπέρια, γιλέκα, χριστιανούρες, παλιοημερολογήτες, νεοημερολογήτες, και δεν συμμαζευόσαντε. Μόνο Ιεχωβάδες, Μορμόνοι και Κουακέροι, λείπανε. Η εμβέλεια του μυαλού τους, κυμαίνεται μεταξύ ποντικού και κατσαρίδας.
Κάπου λέει πως ο φανατισμός είναι η μοναδική μορφή θέλησης, που μπορείς να εμφυσήσεις σε άτομα δειλά, αμόρφωτα, και ηττοπαθή.
Δύστυχα χριστιανάκια είσαστε για λύπηση.