Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος μετράει μέρες....

Κάθε μέρα παραμονής στην εξουσία αυτής της αντισυνταγματικής συγκυβέρνησης, μετράει πλέον αντίστροφα για την Νέα Δημοκρατία. Εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο. Έχουμε μια συγκυβέρνηση στην οποία την τυπική δύναμη λόγω κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας την έχει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα....

στην πραγματικότητα και με βάση τις δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε το πάνω χέρι να το έχει η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει την πλειοψηφία στο λαό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τον πλέον αδαή, το μεν ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΛΑΟΣ, θέλουν να παραταθεί η διάρκεια του βίου αυτής της συγκυβέρνησης, γιατί έτσι φθείρεται η Νέα Δημοκρατία, ενώ αντίθετα η ΝΔ θέλει να απεμπλακεί το ταχύτερο. Ήδη, με το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την πρώτη ρουκέτα, προειδοποιώντας ότι τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν.   

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στους επιτελείς της Συγγρού επικρατούσε μέχρι τώρα η άποψη της αποφυγής ανάληψης άμεσα κυβερνητικών ευθυνών, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα επέφερε ένα τέτοιο εγχείρημα. Άλλωστε το παράδειγμα της κατάρρευσης του κομματικά ισχυρού ΠΑΣΟΚ, έπειθε και τον πλέον δύσπιστο για του λόγου το αληθές. Μετά όμως την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και με ορατά πλέον τα σημάδια της δυσφορίας της εκλογικής βάσης του κόμματος, το επιτελείο της Συγγρού αποφάσισε να τερματιστεί ο βίος της συγκυβέρνησης, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πάντως όχι πέρα από τις 4-3-2012 και να γίνουν εκλογές.

Επικράτησε τελικά στη Συγγρού η άποψη, ότι είναι καλύτερο να αναλάβει η ΝΔ την κυβέρνηση και να προσπαθήσει να κυβερνήσει, έστω και αν πέσει προσπαθώντας, παρά να καταρρεύσει ευρισκόμενη στη θέση της αντιπολίτευσης, σηκώνοντας το πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ, που δεν της αναλογεί.

Επομένως ο κ. Παπαδήμος μετράει μέρες και δεν πιστεύουμε ότι θα του επιτραπεί να κάνει οτιδήποτε πέραν αυτών που θα του υπαγορεύει πλέον ο Αντώνης Σαμαράς.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: