Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε

σαν μια απάντηση σε μια σειρά σχολίων στο olympia.gr
 
Εφτιαξαν ένα μάτριξ αιώνιας διαφθοράς και μας έριξαν να ζήσουμε και να διαμορφωθούμε μέσα σ’ αυτό. Εφτιαξαν ένα σχολείο διαφθοράς και ανεντιμότητας που έγινε όλη η ζωή μας. Μας αφαίρεσαν κάθε ΘΕΣΜΙΚΗ, δηλαδή πολιτική, δυνατότητα στο να το γιατρέψουμε, να το ιάσουμε, να το καθαρίσουμε.
Οι ζωές μας έγιναν μαθητεία σε διαφθορείο. Οι ανάσες μας, μέσα στην κοινωνία που έχτισαν και στις “ αξίες” με τις οποίες την δόμησαν, μας γέμιζαν με μόλυνση.
Από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο ιεραρχίες κοινωνικές με κύρια βάση την ματαιοδοξία. Την επίδειξη και την αλαζονεία. Τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΤΟΜΙΣΜΟ. Διαφθορά για θέσεις και διορισμούς και έδρες και δουλειές. Μόλυνση της “ καταξίωσης” δια των κενών τίτλων και των υλικών αποκτημάτων του κώλου.
Ολόκληρες ζωές χωρίς να γνωρίσουμε ποτέ μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΞΙΑ. Μία.
Πόσοι από μας είχαν την ευκαιρία να ρθουν σε επαφή με αυθεντικές αξίες; Ελληνικές. Που; Στα κόμματά τους; Που μας έσπρωχναν στη διαφθορά; Στα κόμματά τους; Στα σχολεία του διεφθαρμένου εξουσιασμού και της ολιγαρχίας;
Γιατί λέμε “ ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;”; Γιατί; Γιατί μας σπούδασαν στον εξουσιασμό, στην ολιγαρχία και στη δύναμη των ολίγων ισχυρών; Η μήπως νομίζει κάποιος πως αυτή την γνώση του “ ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;” μας την έδωσε η μάνα κι ο πατέρας μας;
Ο άνθρωπος βρίσκεται σε δυναμική σχέση με την κοινωνία του. Αλληλοεξαρτάται. Αλληλοδιαμορφώνεται. Και την κοινωνία και τις αξίες και τις αρετές της ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Αλλά εκείνοι. Που είχαν την δύναμη να επιτρέπουν στον πολιτισμό της φαυλότητας, της μόλυνσης και της αναξιοκρατίας, των ξέκωλων ΜΜΕ, της πουλημένης δημοσιογραφίας, να μας διαμορφώνει.
Μόνο οι δυνατώτεροι κάθε γενιάς γλύτωναν από τα νύχια της διαφθοράς με την οποία μας βάπτιζαν για δυο αιώνες. Μόνο εκείνοι που είχαν το ψυχικό σθένος να αντέξουν να ζουν σε βούρκο και να παραμένουν καθαροί.
Τι αυτο-οικτιρόμαστε τώρα; Για ποιο λόγο; Μήπως επειδή δεν είχαμε την ψυχική δύναμη; ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Δεν ήταν δυνατόν να την έχουμε όλοι μας. Μπορούμε τώρα να το καταλάβουμε κι αυτό μαζί με τ’ άλλα και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα; Η θα μείνουμε να κόβουμε τις φλέβες μας γι’ αυτό το κατρακύλισμα που μας συνέβη ως κοινωνία;
Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε. Οταν θα τους τιμωρήσουμε και για όσα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ βρωμίζοντας και μολύνοντας και την επόμενη γενιά ακόμα και τούτη τη στιγμή.
Μόνο όταν θα καταλάβουμε την αιτία και την πηγή της ασθένειας θα μπορέσουμε να κλείσουμε την βρωμερή πληγή. Και να φτιάξουμε επιτέλους πατρίδα και κοινωνία.
Θραξ Αναρμόδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: