Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Και τώρα Αντωνάκη μου, τί…;



Και τώρα ο Σαμαράς είναι αντιμέτωπος με όσα δήλωσε, με όσα υποσχέθηκε, με όσα με περίσσιο πατριωτισμό διατράνωνε προεκλογικά πως θα υλοποιήσει. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια των εκλογών και τον πρόεδρό της αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό, για την ακρίβεια, αντιμέτωπο με τα λεγόμενά του προς τους Έλληνες και τις υπογραφές του προς την Μέρκελ!!!

Δεν είχαν καν ολοκληρωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών οι οριστικές προβλέψεις του αποτελέσματος, όταν το Eurogroup ανακοίνωσε πως περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που υπήρχε. Μετά από λίγο με γραπτή του ανακοίνωση ο Σόιμπλε έριχνε λάδι στην φωτιά με μία δήλωση που ρίχνει κυβέρνηση: «Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, η Ελλάδα θα υποφέρει αλλά πρέπει να προχωρήσει». Και, τέλος, η Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν ξεκινήσει για το Μεξικό επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά για να του ευχηθεί και να του θυμίσει τις δεσμεύσεις της χώρας αλλά και τις προσωπικές του… υπογραφές.

Δύο εκλογές έγιναν, 120 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν στις εκλογές, η εντολή του Ελληνικού λαού ήταν σαφής και κατά των εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, αλλά τελικά έγινε κατορθωτό το εκβιαζόμενο με δεκάδες τρόπους ένα τρίτο του πληθυσμού να εκλέξει μία φιλομνημονιακή κυβέρνηση η οποία δεν θα προλάβει να δει… Χριστούγεννα. Κι αυτό επειδή, ο πολλά υποσχόμενος (πιθανότατος) πρωθυπουργός, κατόρθωσε μεν να συγκεντρώσει τις ψήφους (όχι απαραίτητα και την εμπιστοσύνη) που επιθυμούσε, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις του. Τώρα θα πρέπει να μειώσει την ανεργία, να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο, να απομακρύνει την πιθανότητα πτώχευσης των νοικοκυριών αλλά και της χώρας, να σταματήσει την εγκληματικότητα, να σταματήσει τις κατασχέσεις των τραπεζών, να… να… να…

Το πιθανότερο σενάριο, όπως «αποφάσισε» η κάλπη, είναι η δημιουργία μίας κυβέρνησης ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ (αν και αυτοί οι δύο δεν άντεξαν το πολιτικό βάρος και την λαϊκή κατακραυγή και οδηγήθηκε η χώρα σε εκλογές) ή μία οικουμενική κυβέρνηση, απολύτως βραχύβιου βίου, με στόχους καθαρής εξυπηρέτησης της τρόικας, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που ήδη έχουν ξεκινήσει (σε ελαφρά μορφή), αλλά ο κύριος όγκος τους θα γίνει κατανοητός με το αποτέλεσμα των φορολογικών δηλώσεων που δεν προβλέπεται να έχουν άλλη παράταση, αφού ο τελικός στόχος επετεύχθη.

Εμείς, καλωσορίζουμε τον Αντώνη και την παρέα του στην κόλαση. Γιατί την κόλαση στην οποία έχουν ρίξει τον Ελληνικό λαό, πρόκειται λίαν συντόμως να την βιώσουν και οι ίδιοι. Για κάθε αποτυχία τους, από εδώ και μετά, θα πρέπει να προσθέτουν μερικές δεκάδες χρόνια διαβίωσης σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε και για να κατανοηθεί –επιτέλους- πως τα λάθη εις βάρος του λαού και της χώρας θα πληρώνονται ακριβά. Ιδιαιτέρως ακριβά, μάλιστα, θα πληρώνονται οι… ψευδείς υποσχέσεις και οι παραπλανητικές δηλώσεις προς τους πολίτες…

Σήμερα θα μας πούνε πως ξημέρωσε μία άλλη Ελλάδα, η οποία όμως θα είναι μία από τα ίδια… Εμείς ευελπιστούμε πως θα υπάρξει εθνική ανάταση και οικονομική πρόοδος. Άλλο πράγμα όμως είναι η ελπίδα και άλλο η πραγματικότητα, η οποία μέσα από τις χθεσινοβραδινές «παρεμβάσεις» των Ευρωπαίων εταίρων δείχνει πως πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Βλέπετε, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με… πολιτικούς!

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Χάρρυ (Βασίλη) σε ευχαριστώ για την τιμή της αναδημοσίευσης

Ανώνυμος είπε...

Της Ασίας αν αγγίζει από τη μια της Ευρώπης λίγο αν ακουμπά

στον αιθέρα στέκει να και στη θάλασσα μόνη της!


Και δεν είναι μήτε ξένου λογισμός και δικού της μήτε αγάπη μια

μόνο πένθος αχ παντού και το φως ανελέητο!


Τα πικρά μου χέρια με τον Κεραυνό τα γυρίζω πίσω απ’ τον Καιρό

τους παλιούς φίλους καλώ με φοβέρες και μ’ αίματα!


Μα ’χουν όλα τα αίματα ξαντιμεθεί κι οι φοβέρες αχ λατομηθεί

και στον έναν ο άλλος μπαίνουν εναντίον οι άνεμοι!


Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική

μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!

Eχει πολλά να πει ο μεγάλος ποιητής μας !!!!