Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

20 δισ. ευρώ τρύπα στον προϋπολογισμό της Ελλάδας

 ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΑΝ;

Κακά μαντάτα από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel»

20 δισ. ευρώ τρύπα στον προϋπολογισμό της Ελλάδας


Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι η χώρα μας εμφανίζει στον προϋπολογισμό της «Μαύρη τρύπα» ύψους 20 δισ. ευρώ προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας.
Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.
Εν τω μεταξύ, διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.
http://bit.ly/ONIHj9

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:

Κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε, απ’ ότι ξέρω ήταν να πάρουμε την δόση των 31 δισεκατομμυρίων το μήνα Ιούνιο! Θεού θέλοντος και Μέρκελ θελούσης θα το εισπράξουμε, αν τελικά το εισπράξουμε, το Νοέμβριο!!! Πως τη βγάζουμε τόσους μήνες χωρίς λεφτά κύριε Κεδίκογλου, πως πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΔΙΚ- ΟΓΚΛΟΥ ενας τουρκογυφτος στην βουλη των ελληνων