Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!
Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας...

Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα...
με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"...

Αποδείξεις? Ορίστε!:

"Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα μπαίνοντας στην κατηγορία ΒΒΒ-. Όπως υποστηρίζει ο Fitch η Ισλανδία πλέον βρίσκεται στην κατηγορία "επενδύσεις" γεγονός που την κατατάσσει σε "αξιόπιστο δανειολήπτη". 

Απλά και καθαρά...! 

Αλήθεια πως έγινε αυτό? 

Αυτοί χρεωκόπησαν το 2008 έτσι δεν είναι? Τι έγινε στο μεταξύ? Εφάρμοσαν κάποιο καλό και διδακτικό μνημόνιο? Και είχαν μπει και στο ΔΝΤ αν θυμάμαι καλά...αλλά κάποια στιγμή τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν! 

Τρομάζω λίγο τώρα...καλά πως μπόρεσαν και το έκαναν αυτό? Δεν φοβήθηκαν? Δεν φοβήθηκαν μήπως πεινάσουν, δεν έχουν πετρέλαιο, φάρμακα, προφυλακτικά και άλλα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης? 

Τα συνημμένα περιγράφουν όλο το ιστορικό....όμως έχουν αξία και οι...λεπτομέρειες: 

Μικρή λεπτομέρεια 1 
Η Ισλανδία προστάτεψε τους πολίτες της μιλώντας στους δανειστές εξʼ ονόματος των πολιτών της και όχι στους πολίτες της εξʼ ονόματος των δανειστών (σαν κάτι άλλά καλόπαιδα) 

Μικρή λεπτομέρεια 2 
Η Ισλανδία έχει δικό της ΝΟΜΙΣΜΑ!!! 

Μικρή λεπτομέρεια 3
Η Ισλανδία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρώσει το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ!!! 
ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 4 (για τα εγχώρια παπαγαλάκια) 

Βασικές οικονομικές δραστηριότητες στην Ισλανδία: Αλιεία και κτηνοτροφία (όχι βαριά βιομηχανία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ που εμείς δεν έχουμε (!) γι αυτό πρέπει να προσκυνούμε Μερκοζί, Σόιμπλε και τους εν Ελλάδι αντιπροσώπους τους) 

ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 5 (και τελευταία) Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι θερμοπίδακές του που χρησιμοποιούνται για οικιακή θέρμανση. ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ = ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ. 

Σημείωση: Στην Ευρώπη δύο χώρες έχουν τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία: Η Ισλανδία και η Ελλάδα! 

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mia mikroula leptomeria. Sthn Islandia to xreos htan twn trapezwn kai oxi tou kratous,an den kanw la8os

Ανώνυμος είπε...

Ηταν των τραπεζων και με τις ευλογιες και προτροπες του ΔΝΤ μεταφερθηκε στο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Και αλλη μια μικρουλα λεπτεμερια...Η Ελλαδιτσα εχει γυρω της Αλβανια, Σκοπια , Τουρκια , οπως επισης ηλιο, θάλασσα και τρομερο κλίμα.Η Ισλανδία τι έχει απ όλα αυτά , ωστε να την πιέζουν και απειλούν?Δεν είμαι υπερ των λαμογιων που μας κυβερνούν, αλλα να τα βλέπουμε συνολικα καλό ειναι..

Ανώνυμος είπε...

"Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά απο εμάς,εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω απο τη Δημοκρατία "Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας.Έχουν λοιπόν οι Ισλανδοί έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που τους τιμά σαν Λαό,έναν άνθρωπο ο οποίος αρνήθηκε δυο φορές να υπογράψει την θανατική καταδίκη τους.Αφού λοιπόν αρνήθηκε δυο φορές στους πολιτικούς να παίξει το παιχνίδι τους υπογράφοντας τα μνημόνια,"Δεν μπορώ εγώ ή λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω έναν νόμο που θα επηρεάσει την ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου", ξεκίνησε και τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας του,λαμβάνοντας υπόψη του τις γνώμες των Ισλανδών."Εκπλήρωσα το χρέος μου στο Λαό μου" ήταν η λακωνική του δήλωση όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.Μήπως κύριε Πρόεδρα Παπούλια θα έπρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας.Θα ήθελα να σας δώ δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τι Ν Α Ν Ο Σ Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Α Σ Μ Π Α Ν Α Ν Ι Α Σ.
Υ.Γ. Το μόνο που δεν δήλωσε ο Ισλανδός Πρόεδρος είναι¨"αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση".
ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ephee είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος που επισημαίνει τη "μικρούλα λεπτομέρεια" πως στην Ισλανδία το χρέος ήταν των τραπεζών, κι όχι του κράτους, αναρωτήθηκε γιατί όλα αυτά τα χρόνια που τρώμε σανό οι αξιολογήσεις αφορούσαν στις τράπεζές μας; Ή, γιατί ενώ το "χρέος ήταν του κράτους" εδώ, αντί οι διαβόητες δόσεις του ΔΝΤ πήγαιναν πρώτα στις τράπεζες και μετά όπου περίσσευε; Όπως χρηματοδοτήσεις κομμάτων (μέσω τραπεζών πάντα);
Πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι μερικοί;
Η μοναδική μας διαφορά είναι πως έχουν κρατήσει το νόμισμά τους, ξυπνάτε!

Dr. Doukas είπε...

Τα 233 δις που έχουν ρουφηξει οι τράπεζες τίνος χρέος είναι?