Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μαύρες πλερέζες για τους Τραπεζίτες της δεκάρας και τους άφραγκους Νταβατζήδες!


Μαύρες πλερέζες φοράνε από προχθές, οι Τραπεζίτες της δεκάρας, οι άφραγκοι νταβατζήδες και τα γνωστά μηντιακά τους υποκαταστήματα.

Οι
κραυγές και οι οιμωγές που πλημμύρισαν  τα πρωτοσέλιδα  εφημερίδων που βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση, από την Μιχαλακοπούλου, μέχρι το Φάληρο, αποδεικνύει περίτρανα πως η χώρα αλλάζει!

Η δημοσιοποίηση
των ΑΥΣΤΗΡΩΝ αλλά απολύτως ΛΟΓΙΚΩΝ όρων που θέτει η Τρόϊκα για την ανακεφαλαιοποίηση, ενός άρρωστου, στα όρια της χρεοκωπίας Τραπεζικού συστήματος, είναι το ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ βήμα για τις ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ που θα επέλθουν στη χώρα τους επόμενους μήνες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις αλλαγές)

Βαθιά νυχτωμένοι, οι
Τραπεζίτες της δεκάρας, οι άφραγκοι νταβατζήδες και τα γνωστά τσιράκια τους στα Μέσα Ενημέρωσης, θεωρούσαν πως η Τρόϊκα και το Μνημόνιο δεν θα τους ακουμπούσαν!

Ότι δηλαδή η διαδικασία προσαρμογής της χώρας θα ολοκληρωνόταν με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ψαλίδισμα ωφελημάτων των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως είναι το Φάρμακο, η Παιδεία, η Υγεία.


Και πως οι ίδιοι στο τέλος, θα διατηρούσαν τα «μαγαζιά» τους ανέγγιχτα κ
αι θα συνέχιζαν τις… βρωμοδουλειές τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Πως θα μπορούσαν δηλαδή μέσα από τις Τράπεζες να συνεχίζουν να δανείζουν-χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν-
τα αδέρφια τους, τα ξαδέρφια τους, μέχρι και τις… γκόμενες τους!

Πως ο κάθε ξ
οφλημένος νταβατζής, «μεγαλοεπιχειρηματίας» της δεκάρας, θα μπορούσε να υφαρπάζει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμιά εγγύηση!

Πως ο
κάθε «τελειωμένος» εκδότης-μηντιάρχης, εκβιάζοντας τον α ή τον β μέτοχο μιας Τράπεζας θα έπαιρνε δανεικά και αγύριστα, για να αγοράζει πανάκριβες επαύλεις στο Μονακό ή στο  Γκστάαντ!

Αυτά το παραμύθι κύριοι, τελειώνει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

.
Αφού πλέον σε κάθε Τράπεζα θα τοποθετηθούν (ευτυχώς για την χώρα) «μπάστακες»-Επίτροποι των Βρυξελλών!

Οι οποίοι θα δίνουν «ραπόρτο» κάθε τρεις μήνες απευθείας στην Τρόικα
και όχι σε κάποια διεφθαρμένη ελληνική αρμόδια αρχή.

Είναι προφανές λοιπόν, πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου που λογικά θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι εγχώριοι νταβατζήδες και τα τσιράκια τους,
θα δώσουν την «μητέρα των μαχών», μπας και διασώσουν τα προνόμια τους!

Και το επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα είναι,
πως οι υπέργηροι νταβαντζήδες του χθες-όλοι τους είναι πέριξ των 80 ετών- διαθέτουν, κανονικές κοινοβουλευτικές ομάδες στο εσωτερικό όλων των κομμάτων εξουσίας.

Και θα τα παίξουν όλα για όλα στο τέλος…


Ο Ιανός


1 σχόλιο:

Πέτρος Δ. είπε...

Τι κάνεις αγαπητέ Χαρρυ Κλυνν; Βεβαίως και οι
Γερμανοί "ακούμπησαν" και τους "κουμπάρους" της διαπλοκής. Αυτή η διαπίστωση όμως πρέπει να μας κάνει να πανηγυρίζουμε για το τι θα επακολουθήσει τους προσεχείς μήνες; Δηλαδή, με την μπότα των Γερμανών στο σβέρκο μας θα πανηγυρίζουμε γιατί την κατάσταση και τη ΧΩΡΑ θα έχουν πλέον στα χέρια τους οι κατακτητές και όχι η εγχώρια μαφία; Αντί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μα αποτινάξουμε το ζυγό από τα ντόπια και ξένα λαμόγια και να ξαναχτίσουμε με δικές μας δυνάμεις την πατρίδα μας, αποθεώνουμε τους τοκογλύφους επικυρίαρχους γιατί διασφαλίζουν τον έλεγχο της οικονομίας για την πάρτη τους και μόνο; Η χώρα, είτε έτσι είτε αλλιώς είναι υπό στυγνή ΚΑΤΟΧΗ. Για αυτό το λόγο, να σκεφτόμαστε τι ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε για να ανατάξουμε την οικτρή θέση μας κι όχι να επιχαίρουμε για τα αλληλοφαγώματα των εχθρών μας, ντόπιων και ξένων.

Με εκτίμηση και αγωνία
Πέτρος Δημητρίου