Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Tα τρία "φ" του Χρύσανθου (Φλόγα, Φρένο, Φιάσκο) και πως εντυπωσίασε την Τίνα Μανδηλαρά!




Η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που κυκλοφορεί δημοσιεύει ένα συναρπαστικό άρθρο για τις περιπέτειες του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος όπως γράφει χαρακτηριστικά έχει ανοίξει χαντάκι στην Βαλαωρίτου από τις βόλτες που κάνει εκεί. Μάλιστα επιχειρώντας να εντυπωσιάσει την δημοσιογράφο του "Πρώτου Θέματος" στις Βρυξέλλες έκανε πως συνομιλούσε με το δεξί χέρι του Σόιμπλε στο τηλέφωνο!!! Μιλάμε για πολύ γέλιο!!!
Ιδού το περίφημο άρθρο της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου. Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup απέχει μόλις έξι ημέρες.

Στον ιστότοπο protothema.gr δημοσιεύεται ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, την οποία υπογράφει η Τίνα Μανδηλαρά.

Η δημοσιογράφος περιγράφει τη συνάντησή της με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, βασικό σύμβουλο του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας. Το φινάλε του άρθρου της, αν το ξαναδιαβάσει κάποιος έχοντας υπ' όψιν το φιάσκο της 20ής Νοεμβρίου, κάτι θα του θυμίσει. Εντονα, πολύ έντονα. Γράφει η κυρία Μανδηλαρά: «Την ώρα που μιλούσαμε με τον κύριο Λαζαρίδη χτύπησε το τηλέφωνο, όπου η πλευρά Σόιμπλε επιτέλους υποχωρούσε λέγοντας ότι συζητά το ενδεχόμενο να καταβληθούν και τα τρία τμήματα της δόσης.

Το αν όλα αυτά τελικά θα λειτουργήσουν υπέρ της Ελλάδος θα φανεί σε λίγες μέρες, μέχρι τις 20 Νοέμβρη».

Αυτό που θυμίζει το «απρόσμενο» τηλεφώνημα με την ανακοίνωση της «υποχώρησης» της «πλευράς Σόιμπλε» προς τον κ. Λαζαρίδη είναι παλιός, καλός ασπρόμαυρος κινηματογράφος. Ο πονηρός πολιτευτής/βουλευτής ενώπιον του αγωνιούντος ή αγανακτισμένου ψηφοφόρου του σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου και υποκρίνεται ότι εκτοξεύει λεκτικούς κεραυνούς προς τον ξεχασιάρη «υπουργό», που λησμόνησε να κάνει το ρουσφέτι. Δυστυχώς για τον πολίτη, το καλώδιο του τηλεφώνου του πολιτευτή/βουλευτή δεν καταλήγει πουθενά. Είναι κομμένο και το τρικ χρησιμοποιείται για να καθησυχάσει τον επιζητούντα την εξυπηρέτηση.

Ο συνειρμός της κλήσης της «πλευράς Σόιμπλε», ο οποίος «υποχώρησε» στον κ. Λαζαρίδη, με τα ανύπαρκτα τηλεφωνήματα του πολιτευτή του ελληνικού σινεμά ίσως να είναι άδικος, αλλά σίγουρα δεν είναι αδικαιολόγητος. Στις 20 Νοεμβρίου ούτε μία «υποχώρηση» Σόιμπλε ανακοινώθηκε. Ούτε ένα σεντ από την περιβόητη δόση δεν μπήκε στα σχεδόν αποξηραμένα δημόσια ταμεία. Απ' όλους τους Ελληνες μόνο ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευχαρίστηση να δει πώς είναι όταν υποχωρεί ένας Σόιμπλε - και μάλιστα τηλεφωνικώς.

Εγκληματικό «πάσο»

Πέρα από το ιλαρό του πράγματος, στην ίδια ανταπόκριση υπήρχαν και δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου, οι οποίες φανερώνουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη και εθνοβλαβή διάθεση εν λευκώ «ανάθεσης» του ελληνικού ζητήματος στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Λαζαρίδη «κατά πόσο θεωρεί βέβαιο ότι το χρέος μας θα κριθεί εν τέλει βιώσιμο». Εκείνος απάντησε: «Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το πώς θα κριθεί είναι θέμα διαξιφισμού μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ και όχι δικό μας. Εμάς δεν μας απασχολεί ο τρόπος, αρκεί να κριθεί βιώσιμο. Ας βρουν τη λύση που θεωρούν καταλληλότερη. Δεν μας πειράζει αν αυτό θα γίνει μέσω “κουρέματοςˮ ή με άλλον τρόπο».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το χρέος να «κριθεί» βιώσιμο. Ας είναι και ένα τρισ. ευρώ, δηλαδή! Φυσικά, το ποσόν που λογίζεται ως ελληνικό χρέος δεν θα το πληρώσει ο κ. Λαζαρίδης από την τσέπη του αλλά όλοι οι Ελληνες. Οπότε, θα ήταν καλό να του υποδείξει κάποιος εχέφρων του περιβάλλοντός του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να ΕΙΝΑΙ βιώσιμο, όχι να «κριθεί» έτσι.

Φυσικά, εντελώς εκτός λογικής και θλιβερά εθελόδουλη είναι και η διατύπωσή του «Ας βρουν τη λύση που θεωρούν καταλληλότερη. Δεν μας πειράζει αν αυτό θα γίνει μέσω “κουρέματοςˮ ή με άλλον τρόπο». Είναι απορίας άξιον πώς η αντιπολίτευση δεν έχει κάνει τούτες τις φράσεις σημαία! Βασικός παράγοντας της διαμόρφωσης της πολιτικής της χώρας εξομολογείται ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στα κεντρικά ζητήματα που την αφορούν και έχει παραδώσει το μέλλον των Ελλήνων στα χέρια του ξένου παράγοντα!

Mister 18,85%

Το πρόβλημα με τον καθοδηγητικό ρόλο του κ. Λαζαρίδη είναι πεζό - σε αντίθεση με τον οραματικό, νεωτερικό και ρηξικέλευθο χαρακτήρα του χειμαρρώδους λόγου του: οδηγεί σε θεαματικά βατερλό. Δηλαδή, παράγει οικτρά αποτελέσματα τα οποία καλλωπίζει με σύνθετες θεωρίες χάους, προχωρημένων μαθηματικών, δυσνόητων γεωπολιτικών αναλύσεων και συναρπαστικών ιστορικών αναδρομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκκωφαντικής πολιτικής χρεοκοπίας είναι το 18,85% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου.

Αυτό το ποσοστό, που ταιριάζει σε ανερχόμενο μικρό κόμμα, είναι -εν πολλοίς- μια ευγενική προσφορά του μονομελούς think tank του κ. Λαζαρίδη. Εκείνος πίεζε και επιχειρηματολογούσε να μπει... δυνατά η Ν.Δ. στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, με υπουργούς τους αντιπροέδρους της, και να μην παρέχει απλώς ψήφο «ανοχής». Στους διαφωνούντες με τη γραμμή του αντέτεινε: «Ψήφο ανοχής; Θα μας αποκαλούν τότε κόμμα της ανοχής». Δυστυχώς, υπερίσχυσε η άποψη του θεωρητικού του χάους και όχι εκείνων που ήθελαν να αποφύγει το κόμμα την υπερψήφιση του απαράδεκτου Μνημονίου 2 και την περιπέτεια της ολέθριας συγκυβέρνησης Παπαδήμου. Η Ν.Δ., που βρέθηκε ένα χιλιοστό πριν από τη διάλυση, σώθηκε λόγω της δυσπιστίας των πολιτών στο ασυνάρτητο και ανελλήνιστο πολιτικό συμπίλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιουνίου συγκέντρωσε ποσοστό 29,66%. Δηλαδή ποσοστό κατά 3,81% μικρότερο από το 33,47% των εκλογών του 2009, που υποχρέωσε τον Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος.


Τα δύο διαδικτυακά άρθρα (για το Πολυτεχνείο) με τα οποία αποθέωνε τον εαυτό του

Εχοντας εγγράψει στο παθητικό του ουκ ολίγες θεαματικές αποτυχίες, ο κ. Λαζαρίδης προσπάθησε να αποκαταστήσει την πληγείσα εικόνα του με δύο άρθρα στην ιστοσελίδα antinews.gr. Αφορμή ήταν ο εορτασμός της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το πρώτο άρθρο τιτλοφορείτο «Για τους Σπαρτιάτες, Είλωτες. Και για τους Είλωτες, Σπαρτιάτες…». Ολοι μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο μυστακοφόρος Λεωνίδας που περιγράφεται στο πόνημα. Το δεύτερο άρθρο (μουσικά επενδεδυμένο με Διονύση Σαββόπουλο) παρέπεμπε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο και είχε τον τίτλο «Σ’ αυτόν τον κόσμο όσοι αγαπούνε…» (σ.σ.: τρώνε βρόμικο ψωμί). Αμφότερα ήταν διθύραμβοι του Χρύσανθου Λαζαρίδη προς τον... Χρύσανθο Λαζαρίδη!

Στο πρώτο άρθρο τονίζει -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα: «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο δύο λέξεις. Το πρώτο είναι εμπειρία ζωής και το δεύτερο είναι τρόπος ζωής. Αυτά τα δύο κουβαλάμε. Κι αυτά τα δύο παραδίδουμε σε όποιους τα θέλουν. Και σε όποιους τα εκτιμούν. Οι υπόλοιποι μπορούν να μας πετροβολούν.

Αντέξαμε απέναντι σε θηρία. Δεν μας φοβίζουν οι ψείρες… Είμαστε και Σπαρτιάτες και Είλωτες! “Σπαρτιάτεςˮ γιατί μάθαμε να πολεμάμε. Και “Είλωτεςˮ γιατί μάθαμε να υπομένουμε… Και δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη».

Στο δεύτερο άρθρο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο antinews αμέσως μετά το βατερλό του Eurogroup, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος μας υποδεικνύει να μη λογίζουμε την ήττα ως ήττα. Μπορεί να είναι νίκη!

Γράφει: «Κάποιοι λένε πως τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μόνο που στην Ιστορία δεν υπάρχει “τέλος“. Αυτό που μοιάζει με “ήτταˮ σήμερα, αύριο μπορεί να αποδειχθεί “νίκηˮ. Συνήθως - συνηθέστερα- συμβαίνει και το αντίθετο». Συνεπώς, οι Ελληνες πρέπει να ψήσουν αρνιά και να ανοίξουν σαμπάνιες. Το Eurogroup ήταν ένας θρίαμβος του Λαζαρίδη!

Τέλος, ο χαρισματικός αφηγητής κ. Λαζαρίδης μας χαρίζει τη θεωρία των «δύο φι»: «Στις κρίσιμες στιγμές οφείλεις να ισορροπήσεις ανάμεσα “στα δύο φι“: στη φλόγα και στο φρένο!». Λησμόνησε το τρίτο κρίσιμο «φι». (Το φιάσκο!)


Οι φανταστικές περιπέτειες και οι συμβουλές για κλάματα!

-Αν δείτε χαντάκι στην οδό Βαλαωρίτου, το έχει ανοίξει ο Χρύσανθος, που βολτάρει συχνά εκεί, προτού καθίσει για καφέ στου Jimmy's.

-Είναι συναρπαστικός αφηγητής απίθανων περιπετειών που έχει ζήσει. Μία ώρα να καθίσει κάποιος δίπλα του και θα γράψει σενάρια για δέκα ταινίες Τζέιμς Μποντ.

-Οι ειδικοί ερίζουν για το αν έχει πάρει διδακτορικό στην Οικονομετρία από το City University of New York. Κάθε πληροφόρηση δεκτή.

-Παλαιότερα έδινε χρηματιστηριακές συμβουλές σε κάποιους φίλους του που ακόμα κλαίνε τα λεφτά που έχασαν.

-Ηταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973.

-Θεωρεί ότι η Αριστερά έχει ιδεολογία, ενώ η Δεξιά απλώς «ιδέες». Στο τελευταίο κείμενό του στο antinews.gr έγραψε: «Πήρα πολλά και από την αριστερή ιδεολογία, αλλά και από τις δεξιές ιδέες».

http://goo.gl/mlV0J


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το τηλέφωνο ξέρεις τι μου θυμίζει βρε Χάρυ; Το "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ" και στις δύο εκδόσεις του.
Και στην πρωτότυπη με τον καταπληκτικό Ντίνο Ηλιόπουλο αλλά και στην νέα εκδοχή του με τον Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο που μιλάει με μια κυρία που τον βρίζει απ την άλλη άκρη κι αυτός λέει "Όχι υπουργέ, αυτό που σας λέω εγώ! θα με αναγκάσετε να μιλήσω άσχημα" κι όταν η κυρία τον στέλνει και το λέει "βρε άντε στο διάλο" τον ακούν να λέει "Γιατί δεν το λέγατε τόση ώρα; Τώρα συνενοηθήκαμε!"
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βάλεις και το συγκέκριμένο τρέιλερ από κάτω ως φόρο "τιμής" στον Χρύσανθο.
Δεν ζητείται πια ψεύτης! Τον βρήκαμε!