Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

"Σημεία και τέρατα" στην Ιπποκράτους. Θα επέμβουν επιτέλους οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;



 

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στην Ιπποκράτους με το (συγ)κυβερνών ΠΑΣΟΚ να παίζει με τις τύχες εκατοντάδων οικογενειών. Όπως αποκάλυψε ο Lykavitos.gr  αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν οι ενέργειες της Ιπποκράτους να υποχρεώσει απειλώντας τους (απλήρωτους εδώ και ένα χρόνο) υπαλλήλους του κόμματος να εργάζονται για... 250 ευρώ το μήνα, έκαστος!
Κι όχι μόνο αυτό αλλά απειλεί εκείνους που δεν θα υπογράψουν τη νέα αυτή ατομική σύμβαση ότι η ενέργειά τους θα εκληφθεί ως παραίτηση!
Την εξωφρενική αυτή απόφαση που αποτελεί όνειδος για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον πολιτικό κόσμο στο σύνολό του, κοινοποίησε σε αντιπροσωπεία εργαζομένων (κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα) ο εγκάθετος του Βενιζέλου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης.
Κι η μόνη... παραχώρηση που κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να προσέρχονται οι εργαζόμενοι εκεί μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.
Αναλυτικά:
Σύμφωνα με νόμο του 2010 (που ψήφισε η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ), ο εργοδότης κάνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης και ορίζει ο ίδιος το χρονικό διάστημα που θα απασχολεί τον εργαζόμενο, είναι εργασία εκ περιτροπής. Αυτό ισχύει για ένα 9μηνο, στο οποίο δεν έχει δικαίωμα απόλυσης. Μετά για ένα 3μηνο επαναφέρει το παλιό καθεστώς: πλήρης απασχόληση. Και  αν εξακολουθεί να έχει οικονομικό πρόβλημα επαναφέρει την εργασία εκ περιτροπής.
Ο κ. Σαλαγιάννης  είπε, στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων,  ότι δεν μπορεί να κάνει απολύσεις γιατί δεν έχει χρήματα για τις αποζημιώσεις και "μετά από 9 μήνες θα το ξαναδούμε". Αρχικώς, είχε πει να δηλώσουν οι υπάλληλοι 2 ημέρες εργασίας.  Στο μισθό των 1.000 ευρώ, που είναι ο μέσος εκεί, αναλογικά θα έπαιρνανείναι 250 ευρώ περίπου, και 8 ένσημα. Όμως την Πέμπτη  έγινε πιο… γενναιόδωρος  και τις αύξησε σε τρεις!. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα γίνει και πόσα θα λαμβάνουν (και πότε) οι εργαζόμενοι. Επίσης, είπε, ότι δεν ξέρει αν θα μπορεί να πληρώνει ακόμα κι αυτό το 250αρι, γιατί το κόμμα δεν έχει να λαβαίνει χρήματα από κάπου μέσα στο 2013-15.

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι δεν έχει λεφτά, ο έτερος βενιζελοφύλακας της Ιπποκράτους Γιάννης Πέππας, υπεύθυνος του Μητρώου, ενώ μπορεί ν' απασχολήσει εργαζόμενους από το κόμμα, προσλαμβάνει  άτομα στο γραφείο του, ωρομίσθια, τα οποία δεν είναι δηλωμένα στο ΙΚΑ. Τα πληρώνει ο ίδιος «χέρι με χέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: