Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ηρωική έξοδος και εκλογές το «Plan B» του Σαμαρά




H «ηρωική έξοδος» μέσα από μια κυβερνητική κρίση και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί το «Plan B» του Αντ. Σαμαρά. Στην εκτίμηση αυτή τουλάχιστον καταλήγουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων με αφορμή κινήσεις και διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου….
Κυρίως δε, μετά το… τελεσίγραφο διαρκείας που έστειλε ο πρωθυπουργός μέσω του γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Τ. Μπαλτάκου, ότι όποιο κρίσιμο νομοσχέδιο καταψηφισθεί θα προκηρυχθούν αμέσως εκλογές. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι οι βουλευτές δεν πρέπει «να παίζουν με την υπομονή του Σαμαρά»! Αναφορά που πέραν της ευθείας απειλής που περιείχε, ήταν και μια πρόκληση έναντι του συνόλου των βουλευτών, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.
Αντίθετα με εκείνους που θεωρούν ότι η απειλή των πρόωρων εκλογών υποκρύπτει την ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου για την κατάσταση που επικρατεί και επιχειρεί να επαναφέρει στη τάξη τους βουλευτές, υπάρχουν άλλοι που προσεγγίζουν με διαφορετικό μάτι το ζήτημα.
Εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς «τεντώνει το σχοινί» κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολο σε… πρώτη ευκαιρία να σπάσει. Ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του, έχει μια «ηρωϊκή έξοδο» προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο. «Βλέπει ότι το πράγμα δεν βγαίνει και ψάχνει τρόπο να… γλιτώσει από τα χειρότερα που έρχονται», λένε χαρακτηριστικά.

Και δεν αναφέρονται μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά θέματα, όπως π.χ. το Σκοπιανό που φαίνεται ότι έχει μπει στην τελική ευθεία του. Αλλιώς δεν εξηγείται, τονίζουν, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «βράζει», να βγαίνει ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και να προκαλεί κατ’ αυτό τον τρόπο τους βουλευτές. «Αφελείς δεν είναι στο επιτελείο του πρωθυπουργού, άρα το έκανε σκόπιμα για να προκαλέσει την οργή των βουλευτών» προσθέτουν οι ίδιοι παράγοντες.
Πάντως τους αμέσως επόμενους μήνες δεν είναι προγραμματισμένο να περάσει από τη Βουλή κάποιο κρίσιμο νομοσχέδιο, οπότε το «τελεσίγραφο» ήταν… ενόψει φθινοπώρου.
Τότε θα έρθουν νέα μέτρα και θα φανεί αν έχει βάση το τελεσίγραφο και κυρίως, αν οι βουλευτές θελήσουν να δουν, κατά πόσο εννοούν όσα λένε (και απειλούν) από το Μέγαρο Μαξίμου.

To Παρόν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το καλυτερότερο το άκουσα σήμερα.
Να μείνει λέει η κυβέρνηση Σαμαρά με 151 βουλευτές και να τον ρίξει ο υιός Μητσοτάκης.