Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αποκαλυψη: Οι σχέσεις Ποταμιού και ναζιστικών οργανώσεων – «αναθεωρητών».


 

 



























ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ PROTAGON!
Οι νεώτεροι πιθανόν δεν κατάλαβαν γιατί υπήρξε η έντονη αντίδραση από τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας στην εμετική δηλωση του Χάρη Θεοχάρη, ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί πηγή συνωμοσιολογικών φαντασιώσεων.
Η αναφορά αυτή εάν γινόταν σε μια χώρα με αντιφασιστικά αντανακλαστικά, θα είχε οδηγήσει στην αποπομπή του κυρίου Θεοχάρη και την ποινική του διωξη. Ο όρος «συνωμοσιολογία» ήταν αυτός που χρησιμοποίησαν οι απολογητές του ναζισμού – αρνητές του ολοκαυτώματος και της ναζιστικής θηριωδίας. Όταν οι φλόγες του Άουσβιτς άρχισαν να ξεθωριάζουν, αμέσως ξεπήδησαν οι γερμανοκίνητες «αναλύσεις» που βάφτιζαν το ολοκαύτωμα ως «θεωρία συνωμοσίας» που αποσκοπούσε στην κερδοσκοπία.
Αυτοί που διακινούσαν αυτά τα σενάρια δεν ηταν κάποιοι αλλόφρονες φανατικοί, αλλά κάτι κουστουμαρισμένοι αστοί, ακριβως σαν τον κύριο Θεοχάρη.
Το ίδιο βέβαια ζήσαμε και στην Ελλάδα, όπου βαπτίστηκε συνωμοσιολογία η δράση της εθνικής αντίστασης καθώς «οι Γερμανοί ήταν φίλοι μας και οι Έλληνες συμβίωσαν αρμονικά μαζί τους κατά την κατοχή».
Στην Ελλάδα όπου η Νυρεμβέργη δεν ήλθε ποτέ, παρά το οτι οι απώλειες ηταν οι μεγαλύτερες αναλογικά από τη ναζιστική θηριωδία, οι συνεργατες των ναζί που επιβίωσαν έπρεπε να θολώσουν την ιστορία διαγράφοντας το θολό παρελθόν τους.
Έτσι, στο γύρισμα του χρόνου, μπόρεσαν να μεταμφιεστούν ακόμα και σε «τέκνα αντιστασιακών», για να διατηρήσουν τον πλούτο και την εξουσία τους. Πάντα όμως δρούσαν σαν συμμορία, εξυπηρετώντας τα γερμανικά συμφέροντα ως ορχήστρα καταστροφής με μαέστρους ναζιστικά καθάρματα όπως ο Χριστοφοράκος.


Είναι προφανές οτι η δράση του νεοφασιστικού μορφώματος (Ποτάμι) η αναγγελία του οποίου είχε γίνει και στηρίχθηκε από θιασώτες μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» έχει πολλά σκοτεινά σημεία.
Τώρα όμως, στο παρασκηνιο της διεκδίκησης των γερμανικων αποζημιώσεων, καποιοι νόμιζαν οτι θα συνεχίσουν να δρουν στο ημίφως.
Έτσι, ένα άρθρο στο Protagon που ίδρυσε ο Θεοδωράκης, στο οποίο εξομοιώνονται τα θύματα του ναζισμού με τους σφαγείς Εβραίων, ένα άρθρο που δεν έχουν διαβάσει ουτε πενήντα άτομα στην Ελλάδα, ξαφνικά γίνεται σημαία από Ναζιστική οργάνωση!



Μιλάμε για ένα άρθρο του Τάκη Μίχα στο οποίο οι ναζί Τσάμηδες που κατέσφαξαν Έλληνες Εβραίους, δημοκράτες και Ρομά της Ηπείρου, εμφανίζονται ως δικαιούχοι αποζημιώσεων από το Ελληνικό κράτος!
Δηλαδή, το επόμενο βήμα ειναι να διεκδικήσουν αποζημιωσεις και τα εγγόνια των SS που εκτελέστηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα.
Όλως τυχαίως λοιπόν, το άρθρο αυτό γινεται σημαία από ναζιστική οργάνωση στην Αλβανία, γνωστή για τις θηριωδίες της εις βάρος μειονοτήτων στην χώρα. Που διατηρεί και ένοπλο τμήμα με ναζιστικά σύμβολα και ρητορεία ναζιστικού μίσους.
Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε οι ναζί διαβάζουν ευλαβικά Protagon, είτε είναι σε ανοιχτή γραμμή για να επιτυγχάνουν αυτον τον συντονισμό.
Εδώ βεβαίως φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβερνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν υπερψήφισε την ποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας. Όπως φαίνεται, δεν το έκανε τυχαία, αφού έτσι θα έθετε εκτός νόμου τους πολιτικούς της συνεργάτες και φίλους των Γερμανών.
Το άρθρο του κυρίου Μίχα μπορείτε να το διαβάσετε εδω.
Ας ελπίσουμε η παρούσα κυβέρνηση να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στην διάδοση της ναζιστικής προπαγάνδας και του «αναθεωρητισμού» της ναζιστικης θηριωδίας. Για να μην την ξαναζήσουμε.
Ε. Σαμουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: