Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ολόκληρη η απάντηση του Πάνου Καμμένου στον Βενιζέλο που έγινε λαγός!



 


«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή το λόγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απεχώρησε.
Θα ήθελα να τον παρακαλέσω ιδιαίτερα να σταματήσει τις επιστολές, διότι φαίνεται ότι με την αλληλογραφία του το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που αναμένει. Με την ανταλλαγή επιστολών το αποτέλεσμα ήταν το σύνολο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο να έχει επιτεθεί κατά της Ελλάδας και της ελληνικής Κυβέρνησης.
Ο ένας λέει ότι «θα πάρουμε τα μέτρα της Κύπρου». Ο δεύτερος της Ομάδας του απαντά ότι «η ρευστότητα στην Ελλάδα έχει τελειώσει». Και βεβαίως ο κ. Σουλτς βγαίνει και παρεμβαίνει ευθέως στα εσωτερικά της χώρας, υποδεικνύοντας στους κυβερνητικούς εταίρους και υποδεικνύοντας ποιοι θα πρέπει να κυβερνούν σε αυτόν εδώ τον τόπο, κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής. Αυτές είναι οι επιστολές τις οποίες στέλνει ο κ. Βενιζέλος και οι επιτυχίες τις οποίες έχει για τη βοήθεια της χώρας και της Κυβέρνησης! Καλύτερα, λοιπόν, να σταματήσει να αλληλογραφεί και να απαντάει.
Να απαντήσει εδώ, σε αυτήν την αίθουσα: Ποιος έφερε την ανθρωπιστική κρίση; Ποιανού πολιτική έφερε και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ανθρωπιστική κρίση; Η πολιτική την οποία στήριξε ο κ. Βενιζέλος και εν συνεχεία ο κ. Σαμαράς: Η πολιτική της ύφεσης, της εσωτερικής υποτίμησης, η πολιτική που οδήγησε στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, η πολιτική που, αντί να βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος, βοήθησε να ξεφύγει το έλλειμμα. Η πολιτική που, αντί να βοηθήσει στη μείωση του χρέους, τριπλασίασε και τετραπλασίασε το χρέος. Η πολιτική που οδήγησε στην ανεργία το 70% των νέων Ελλήνων. Η πολιτική που έκλεισε τις επιχειρήσεις. Η πολιτική που εξαθλίωσε τα εργασιακά δικαιώματα. Η πολιτική που διέλυσε μισθούς και συντάξεις. Η πολιτική, η οποία ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές αποφάσισε να αλλάξει. Θα αλλάξει αυτή η πολιτική, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κυρίαρχο κράτος.
Μας είπε ο κ. Βενιζέλος ότι η χώρα ήταν όρθια. Τη χώρα την κρατούσαν όρθια με εντολές του Πρωθυπουργού στους Υπουργούς να είναι «στα τέσσερα». Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται όρθια, αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται έχοντας τη λαϊκή εντολή και υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλου από τις εντολές τις οποίες έχει δώσει ο ελληνικός λαός και οι εντολές που έχει δώσει ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα σαφείς, είναι η αλλαγή αυτής της πολιτικής.
Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά. Όχι, κ. Βενιζέλο, δεν είναι ισχυρός αυτός που έχει τα λεφτά. Ισχυρός είναι αυτός που έχει το δίκιο και το δίκιο το έχει η Ελλάδα.
Αυτοί που παραβίασαν τις διεθνείς συμβάσεις, αυτοί που φέρθηκαν απέναντι στην Ελλάδα διαφορετικά από ό,τι σε άλλες χώρες είναι εκείνοι που επέλεξαν την Ελλάδα σαν πυροκροτητή στην Ευρώπη, είναι αυτοί που έβαλαν στο μηχανισμό στήριξης, τρίτους μηχανισμούς, όπως αυτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι αυτοί που σταμάτησαν να δανείζουν τη χώρα με το Euribor και ανακάλυψαν μηχανισμούς που στήριζαν τη χώρα και τη δάνειζαν με επτά και οκτώ φορές παραπάνω από όσο ήταν το νόμιμο επιτόκιο, οι τοκογλύφοι.
Ισχυροί, λοιπόν, είμαστε εμείς σε αυτή την κυβέρνηση όπου αυτό που απαιτούμε είναι η εφαρμογή των συνθηκών του ευρωπαϊκού δικαίου. Ισχυροί είναι αυτοί που δεν παραδίδουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ισχυροί είναι αυτοί που προστατεύουν το λαό βάσει των διεθνών συμβάσεων και του Συντάγματος. Ισχυροί δεν είναι αυτοί που παραχωρούν άρθρα του Συντάγματος προς όφελος εκείνων που δίνουν τις εντολές. Ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση, γιατί έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού, έχει τη στήριξη του 80% του ελληνικού λαού και με αυτό το 80% του ελληνικού λαού μιλάμε αυτή τη στιγμή.
Εμείς είμαστε οι μικρότεροι εταίροι σ’ αυτήν την κυβέρνηση και θα την στηρίξουμε μέχρι τέλους. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, αλλά αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαπραγματεύεται όρθια, ασκεί τις εντολές που λαμβάνει από τον ελληνικό λαό και λειτουργεί προς όφελος του ελληνικού λαού και μόνο.
Μας μιλήσατε για κούρεμα. Ποιο κούρεμα έχει γίνει στο δημόσιο χρέος, κύριε Βενιζέλο και κύριε Σαμαρά; Αν κουρεύτηκε το χρέος, πώς είναι δυνατόν να έγινε υπερδιπλάσιο μετά το κούρεμα από ό,τι πριν; Ξέρετε ποιους κουρέψατε; Κουρέψατε μόνο την Ελλάδα, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια. Διαλύσατε τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Κουρέψατε την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι θα κουρευτούν τα ομόλογα και ενεργήσατε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, προκειμένου να μην μετατραπούν τα αποθεματικά των ταμείων σε έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, που δεν κουρεύονταν, αλλά σε ομόλογα που κουρεύονταν. Ποιος δανειστής κουρεύτηκε; Πότε κουρεύτηκε; Και γιατί, αφού κουρεύτηκε και ήταν επιτυχημένη η πολιτική σας, είναι πολύ μεγαλύτερο το χρέος τώρα από ό,τι πριν;
Ποια πολιτική σας πέτυχε, όταν σε όλους τους τομείς τα νούμερα δείχνουν ότι πάμε προς την καταστροφή; Πώς είναι δυνατόν να απαιτείτε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, όταν αυτή η πολιτική ακόμα και από εκείνους που την επέβαλαν αποδεικνύεται αποτυχημένη;
Τέλος, θέλω να καταστήσω ξεκάθαρο ότι αυτό που επιβάλλεται αυτήν τη στιγμή είναι, με την ψήφο σ’ αυτά τα νομοσχέδια, το σύνολο των Ελληνίδων και Ελλήνων Βουλευτών να αποδείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι σαν έθνος να προστατεύσουμε το λαό μας με βάση τη νομιμότητα, αποδεικνύοντας έστω και ένα μόνο, ότι δηλαδή είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, το οποίο δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν άλλον παρά από το λαό, ο οποίος έδωσε αυτή την εντολή στις 25 Ιανουαρίου.
Και σας καλώ για πρώτη φορά τουλάχιστον να αγνοήσετε τις εντολές που δίνουν οι δανειστές!
Αγνοήστε τις εντολές που δίνουν εκείνοι που με τη λάθος πολιτική οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση. Κι ας εμφανιστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, σαν ένα ενωμένο έθνος, το οποίο ζητάει το δίκιο του. Ζητάει αυτό που προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες. Ζητάει την ίση αντιμετώπιση σε μια Ευρώπη των ισότιμων χωρών, σε μια Ευρώπη που σέβεται την εθνική κυριαρχία της κάθε χώρας και σέβεται και τη λαϊκή εντολή και τη δημοκρατία.
Σε αυτή τη χώρα τις κυβερνήσεις τις εκλέγουν οι πολίτες και δεν τις επιβάλλουν τα αφεντικά του κάθε κόμματος».
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: