Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Προς αναζήτηση κοινού τόπου: Όλο το σ/κ θα συνεδριάζει το Brussels Group!



Όλο το σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν οι συζητήσεις στο Brussels Group, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν έναν κοινό τόπο, συζητώντας σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» για να πει κανείς ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, ωστόσο η δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι Ευρωπαίοι σημειώνουν ότι υπάρχουν θέματα και εκτός λίστας που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να βρεθούν λύσεις και γι’ αυτά, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR, στη συζήτηση με την ελληνική πλευρά το Brussels Group έχει βάλει κάτω δύο σημεία: το ένα είναι ο προϋπολογισμός του 2015, αναζητώντας τα όποια κενά, και το άλλο είναι μια σειρά από διαρθρωτικά μέτρα, είτε υπάρχουν είτε όχι στη λίστα, για να εξεταστεί το πώς θα μπορέσουν να νομοθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις.

Οι Βρυξέλλες, πάντως, διαμηνύουν πως με τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για σύγκλιση του Eurogroup, ωστόσο θα μπορούσε να γίνει τις επόμενες μέρες μια συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group)

Δεν υπάρχουν σχόλια: