Ολοκληρώθηκαν  οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών με το βασικό συμπέρασμα να είναι ότι έχουν προχωρήσει σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα με εξαίρεση το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το οποίο παραμένει ακόμα «αγκάθι».

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, οι θεσμοί διαπίστωσαν βελτιώσεις και πρόοδο σε όλα τα ζητήματα (όπως και τα οργανωτικά της κυβέρνησης σε σχέση με το καλοκαίρι), όμως όπως φαίνεται δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το νόμο Κατσέλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπήρξε μία σύγκλιση σε κάποια ζητήματα που αφορούν το νόμο Κατσέλη όπως για παράδειγμα το ποιος θα αναλάβει το κόστος παρόλα αυτά το χάσμα αναφορικά με τα όρια υπαγωγής ούτως ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία παραμένει μεγάλο.

Σε ερώτηση για το αν δε βρεθεί συμφωνία για τους πλειστηριασμούς τι θα γίνει, η ίδια πηγή ανέφερε ότι δε θα διακοπεί η συζήτηση αλλά θα συνεχιστεί σε πολιτικό επίπεδο. Ακόμη ρωτήθηκε για το αν θα εκταμιευτεί την επόμενη εβδομάδα η δόση των 2 δισ. ευρώ, απαντώντας ότι δεν το γνωρίζει.
Τέλος, ανέφερε ότι η συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια θα έρθει με τα δεύτερα προαπαιτούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δεν παρευρέθη ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.. Στις 16.00 αναμένεται να ξεκινήσει η ΚΥΣΟΙΠ στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης όπου θα συζητηθεί το θέμα των πλειστηριασμών.