Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ταυρομάχοι για κλάματα αντί για τον ταύρο κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον στη Μαδρίτη

neadimokratia1

Με εμφανή νέα εσωκομματικά «τραύματα» επιστρέφει η αντιπροσωπεία της ΝΔ από τη Μαδρίτη και το Συνέδριο του ΕΛΚ, καθώς η επιχείρηση «ενότητα» απέτυχε και επικοινωνιακά, με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος να κρατούν ευκρινείς αποστάσεις, να ανταλλάσσουν αιχμές και μόνο δια τον… τύπον να πραγματοποιούν κάποιες τυπικές χειραψίες ή παρουσίες.


Ο Βαγ. Μεϊμαράκης είναι προφανές ότι πήγε στη Μαδρίτη προκειμένου να επιβεβαιώσει την ηγετική του παρουσία και χειρίστηκε προσωπικά, χωρίς συνεννόηση με τους συνυποψηφίους του, τόσο το πρόβλημα που προέκυψε με το κείμενο για το Μεταναστευτικό, όσο και τις διμερείς επαφές και συναντήσεις που υπήρξαν στο περιθώριο του Συνεδρίου.
Το κλίμα που επικράτησε αποθάρρυνε τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επικαλούμενος την πραγματική ίωση που έχει δεν μετέβη τελικά στη Μαδρίτη, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης αναχώρησε για την Αθήνα πριν από την προκαθορισμένη ώρα και με ένα σχόλιό του στο twitter δεν άφησε κανένα περιθώριο για… παρερμηνείες. «Επιστρέφω από Μαδρίτη, όπου έκανα τη δουλειά που έπρεπε. Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κ.λπ. ήταν προσχηματική», έγραψε ο Άδωνις και σε δηλώσεις του αργότερα υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τον χειρισμό του Μεταναστευτικού, επισημαίνοντας πως «εγώ θέλω σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, ακόμη και όταν βρισκόμαστε στο ΕΛΚ».
Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, πριν φύγει από τη Μαδρίτη φρόντισε να συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά, προσβλέποντας και στις αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Απ. Τζιτζικώστα, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του τελευταίου το βράδυ της Τρίτης.
Σε συνέντευξή του, μάλιστα, αργότερα σημείωσε ότι «η εικόνα να είναι ο πρώην πρωθυπουργός στη μια πλευρά και η αποστολή της ΝΔ στην άλλη πλευρά, σαν να είμαστε δύο ξένοι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Πήγα να τον δω, γιατί θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να είμαστε μια ομάδα, όχι δύο. Δύο ομάδες δεν κερδίζουν μάχες, η μια ομάδα κερδίζει». Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, είδε για μία ολόκληρη ώρα τον κ. Γεωργιάδη και φωτογραφήθηκε μαζί του, εξέλιξη που δεν αποκλείεται να σημαίνει πολλά (αλλά και τίποτα) σε ό,τι αφορά τη στάση που τελικά θα κρατήσει απέναντι στους υποψηφίους. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν παρών και στην παρέμβαση του Βαγ. Μεϊμαράκη το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια του ΕΛΚ, καθώς και σε ομιλία του Αντ. Σαμαρά, χθες το πρωί, σε ομάδα εργασίας που συζήτησε για το πρόβλημα του λαϊκισμού, ενώ εκεί ήταν και ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχαν μάλιστα και μια τυπική ολιγόλεπτη (στα όρθια) συνομιλία, την οποία απαθανάτισε φωτογραφικά ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος (προφανώς ως ένδειξη… ενότητας) και την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφοντας… «τώρα συνάντηση και φιλική συζήτηση Μεϊμαράκη – Σαμαρά στο EPP Madrid».Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να παρευρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συνεδρίου, την ώρα της παρέμβασης του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ο Απ. Τζιτζικώστας μπήκε στην αίθουσα στα μισά της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, αν και αυτή διήρκεσε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.
Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης και αφού προηγουμένως η αντιπροσωπεία της ΝΔ είχε καταψηφίσει το ψήφισμα για το προσφυγικό που είχε επικριτικές αναφορές για την Ελλάδα και την Ιταλία για τη διαχείριση του προβλήματος, επισήμανε ότι «το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως ΕΛΚ, είναι αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες αλλά και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κυρίως το πρόβλημα». Το ζήτημα αυτό, πρόσθεσε «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος και όταν ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος» και ζήτησε τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.
 kalinda

Δεν υπάρχουν σχόλια: