Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Οι 54 της κυβερνητικής αποστολής στην Πάρο ήταν… έξι


 «Μάλλον κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν είχαν καλό βαθμό στα μαθηματικά, στο σχολείο», έλεγε νωρίτερα στο newpost.gr κυβερνητικός παράγων. «Γιατί το λέτε;», τον ρωτήσαμε. «Πάρε μολύβι και χαρτί να μου πεις πώς βγαίνουν οι 54 κυβερνητικοί που θα επιβαίνουν στην πτήση».

Με τη λίστα επιβαινόντων στο χέρι, έχουμε και λέμε: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, Μιχάλης Καλογήρου, Γενικός Γραμματέας Κυβέρνησης, Ε.Σ., Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού, Θάνος Παπάζογλου, Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού. Αυτοί όλοι μας κάνουν... έξι.

Από εκεί και πέρα, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος και επτά στελέχη της Υ.Π.Α., από το γραφείο Υπουργού Μεταφορών τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης, από την εταιρεία που κατασκεύασε το αεροδρόμιο της Πάρου τέσσερις εκπρόσωποί της, ένας από την Goldair, ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ.κ. Ευτύχιος Βασιλάκης και Δημήτριος Γερογιάννης και άλλα τέσσερα στελέχη της εταιρείας.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία για τη διαμονή όσων συνοδεύουν κυβερνητικές αποστολές, έλεγε επίσης ότι η πτήση θα αναχωρήσει αύριο το πρωί και θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα, χωρίς επιβάρυνση διαμονής δηλαδή.
Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Όπως έγραψε το Newpost, προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την εν λόγω τροπολογία αλλά και για το ταξίδι του πρωθυπουργού.

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο! Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας τόνιζαν:

Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου. 
Του Νίκου Παπαδημητρίου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: