Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Έσπειραν άνεμους και θα θερίσουν θύελλες


Ένα χρόνο από τότε που τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στον εμπρησμό της Marfin, ένα νέο παιδί, 31 ετών δίνει μάχη με το θάνατο.

Το 2010 τους υπαλλήλους της τράπεζας δολοφόνησαν κάποιοι, όπως είπαν, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες ή κάποιοι ανόητοι ψευτοαντιεξουσιαστές.

Ορθώς ο χαμός των τριών παιδιών συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έγινε μέγα θέμα κι ένα χρόνο μετά η τηλεόραση τίμησε δεόντως τη μνήμη τους. Ένα μελανό σημείο: Η Αστυνομία ακόμη και σήμερα δεν είναι σε θέση να βρει τους δολοφόνους τους. Προσαγωγές κάνει, αλλά συλλήψεις ποτέ.

Μετά από ένα χρόνο, ο άτυχος νεαρός βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια και να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, λίγα μέτρα από εκεί που σκοτώθηκαν οι υπάλληλοι της Marfin.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν είναι οι μπαχαλάκηδες οι δράστες. Είναι αστυνομικοί, άνθρωποι με στολές, με ονόματα, με διακριτικά στις στολές τους. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν λάβει διαταγές να μη χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας, την ημέρα που η τρόικα κάνει βόλτες στα υπουργεία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ποιος όμως πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι; Αυτοί που έχουν στείλει σε κώμα στην εντατική ένα νέο παιδί; Άραγε θα υπάρξει ανάλογη καθυστέρηση στις έρευνες ή επιτέλους θα έχει κάποιος το φιλότιμο να πει στους γονείς αυτού του παιδιού ποιοι αστυνομικοί και γιατί έστειλαν το γιό τους στο νοσοκομείο;

Μακάρι η υγεία του να βελτιωθεί το ταχύτερο. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι στην κυβέρνηση όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Και αν υπάρξουν θύματα σ’ αυτή την πάλη, τότε θα έχουμε νέα Δεκεμβριανά. Και θα είναι πολύ χειρότερα διότι τώρα ο κόσμος είναι και πεινασμένος και απογοητευμένος.

Έσπειραν άνεμους και θα θερίσουν θύελλες.

factorx


Δεν υπάρχουν σχόλια: