Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σε τεστ υποβάλλεται ο Ντομινίκ Στρος-Καν




Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συναίνεσε στη διεξαγωγή ιατρικών τεστ αναφορικά με τις κατηγορίες για σεξουαλικό έγκλημα εις βάρος 32χρονης εργαζόμενης ξενοδοχείου. Ως εκ τούτου, η ακρόαση της υπόθεσής του στο δικαστήριο αναβλήθηκε μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Όπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο κ. Στρος-Καν, που φέρεται να επισκεπτόταν την Νέα Υόρκη για προσωπική υπόθεση, δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έκανε την πρώτη του εμφάνιση με χειροπέδες και συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες. «Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο κ.Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις» σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός πέρασε τη νύχτα σε ειδική εγκατάσταση για τους κρατούμενους σεξουαλικών εγκλημάτων στην περιοχή Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, καθώς τον βαραίνουν κατηγορίες για «εγκληματική σεξουαλική πράξη, παράνομη παρακράτηση προσώπου και απόπειρα βιασμού».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 32χρονη γυναίκα αναγνώρισε και επισήμως, σε διαδικασία στοίχισης υπόπτων, τον Ντομινίκ Στρος-Καν που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο μετά από μερικές ώρες, αφού εκδοθούν τα ιατρικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.
Ο συνήγορος του κ. Στρος-Καν, Γουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε πως ο πελάτης του συναίνεσε σε επιστημονική και εγκληματολογική εξέταση αναφορικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο Ντομινικ Στρος-Καν «είναι κουρασμένος αλλά καλά» συμπλήρωσε. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε πως ο πελάτης του σκοπεύει να υπερασπιστεί με πάθος τον εαυτό του και πως αρνείται κάθε κατηγορία.
Η σύζυγος του κ. Στρος-Καν, γνωστή Γαλλίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια, Άν Σινκλαίρ, δήλωσε πως πιστεύει πως ο σύζυγός της είναι αθώος. «Δεν πιστεύω ούτε για ένα λεπτό τις κατηγορίες που φέρονται κατά του συζύγου μου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πολιτικοί σύμμαχοι του κ. Στρος-Καν «έσπευσαν» στο πλευρό του, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους. O περιφερειακός σύμβουλος του Παρισιού, Μισέλ Σαμπάν δήλωσε μάλιστα πως είναι «πεπεισμένος πως πρόκειται για μια διεθνή συνωμοσία» εκτιμώντας πως πρόκειται για μια νέας μορφής «πολιτική δολοφονία».
Ο σοσιαλιστής νομοθέτης Ζαν-Μαρί Λε-Γκεν δήλωσε πως «τα όσα αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν που όλοι μας γνωρίζουμε». ‘Ελπίζω όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν καταφέρνω να πιστέψω αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο πολιτικός του αντίπαλος Ντομινίκ Πέιγ δήλωσε από την άλλη πως αν οι κατηγορίες αληθεύουν, τότε πρόκειται για μια «ιστορική στιγμή, αλλά με την αρνητική έννοια για την γαλλική πολιτική ζωή».
Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., τα καθήκοντα του οποίου ανέλαβε από χθες ο Τζον Λίπσκι, επρόκειτο να συναντηθεί χθες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ στο Βερολίνο και στη συνέχεια να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Μετά τη σύλληψη του Γάλλου πολιτικού, στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης , μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.
Στο μεταξύ, χθες, το Δ.Ν.Τ. ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, με θέμα τη σύλληψη του επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν. "Η προγραμματισμένη άτυπη ενημέρωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αναβλήθηκε εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων της υπόθεσης, στη Νέα Υόρκη", ανέφερε στη δήλωση που διένειμε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ. Εν τούτοις δεν έδωσε καμιά πληροφορία για το πότε θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση.
Διαβάστε επίσης:tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια: