Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος δεν μπορεί να γίνει Ανδρέας

Σεπτέμβριος του 1990, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκλέξει νέο γραμματέα της Κ.Ε. Στο 2ο συνέδριο στο Πεντελικό της Κηφισιάς. Ο Ανδρέας έχει επιλέξει τον Άκη Τσοχατζόπουλο (χωρίς τα υποβρύχια τότε). Με τις γνωστές… δημοκρατικές διαδικασίες ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να επιβάλει τον εκλεκτό του χωρίς κανείς να τον αμφισβητήσει. Όμως, κάποιοι που έβλεπαν ότι δύει το άστρο του Ανδρέα, και λόγω της ασθένειάς του, σηκώνουν παντιέρα.

«Αν δεν βγει ο Άκης, διαλύω το ΠΑΣΟΚ και πάω για νέο κόμμα» φέρεται να δηλώνει ο Ανδρέας. Λέει επίσης: «Αυτή τη βδομάδα πέρασα δύσκολες στιγμές και δεν εννοώ την ανάρρωσή μου (η σύνοδος της Κ.Ε. είχε αναβληθεί λόγω εισαγωγής του στο νοσοκομείο). Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω στοιχεία. Δεν πρόκειται να υποκύψω σε εκβιασμούς και απειλές δεν το έκανα όταν απειλούνταν η ζωή μου. Δέχομαι την πρόκληση. Η πρότασή μου για τη θέση του γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρότασή του συγκέντρωσε 71 ψήφους, ενώ υπέρ του Αυγερινού ψήφισαν 40. Ήταν ένα ακόμη δείγμα ότι ανεξαρτήτως του τι έκανε ο Ανδρέας όσο κυβερνούσε, όταν ήθελε κάτι το πετύχαινε και δεν υπέκυπτε σε εκβιασμούς.

Κάποιοι πολιτικοί άνδρες γεννιούνται με κότσια, αυτό είναι το σίγουρο.

Σήμερα, λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει να χάνει το παιχνίδι στο κόμμα. Μπορεί να μην τον αμφισβητούν άμεσα αλλά όταν κάποιοι κάνουν “λευκή απεργία” και εμμέσως δεν συμφωνούν με την κυβερνητική γραμμή, ουσιαστικά του πάνε κόντρα. Και ο ίδιος άλλωστε πριν από μερικά 24ωρα είπε: “Θα προχωρήσω με όσους θέλουν”.

Οι αρχηγικές εμφανίσεις του Λοβέρδου και της Διαμαντοπούλου που εμμέσως τον πιέζουν να πάρει αποφάσεις, είτε για ανασχηματισμό είτε για εκλογές, ουσιαστικά στρώνουν στον Γ. Παπανδρέου το χαλί να κάνει ότι ανέβαλε μέχρι τώρα. Η σημερινή ημέρα θα είναι πολύ σημαντική αφού όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να πάρει τα ηνία και πάλι. Θα θελήσει δηλαδή να γίνει για μια φορά έστω… Ανδρέας και να θέσει τα δικά του τελεσίγραφα.

Δεν αποκλείεται να πει “Ή είστε μαζί μου ή τα διαλύω όλα” προκειμένου να θέσει όλους προς των ευθυνών τους.

Ότι κι αν κάνει, όμως, φαίνεται ότι το παιχνίδι για το ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί από τη στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Ότι κι αν κάνει τώρα ο κ. Παπανδρέου απλά θα επιτείνει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Και κάτι τελευταίο. Ηγέτης γεννιέσαι, δε γίνεσαι ξαφνικά και υπό πίεση.

factorx

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..φίλε Χάρρυ ,αφού θυμάσαι τόσα πολλά
και με τόσες λεπτομέρειες θυμήσου και
τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης
Ράλλη,,από το δεν μπορούμε ,και στις
περικοπές δαπανών και οικονομίας,μας
έρχεται ο Αντρίκος και αρχίζει το
πανηγήρι,,
ξέρεις οι νέοι αυτά δεν τα γνωρίζουν,,θα μου πεις ,τι αξία έχουν,,νομίζω αυτά δεν είναι λεπτομέρειες είναι γεγονότα που δείχνουν το έλλειμα υπευθυνότητας που έδειξε ο Ανδρέας αλλά και ο τρόπος που παγίδευσε τον λαό και κρατήθηκε στην εξουσία τόσα χρόνια..
είσαι άνθρωπος του χιούμορ,,και θα σου πω πως βλέπω αυτή την χρονική περίοδο,αλλά και το ήθος που
επικράτησε εκείνα τα χρόνια,,
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ,ΦΑΤΕ ΠΙΕΙΤΕ
ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ,,,ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΑΣ,,
έχω δίκιο;