Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟ8: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ!!!





21 μέρες πριν την καταστροφή του κόσμου και ο Έλληνας συνεχίζει απτόητος έχοντας το ένα χέρι του στο κινητό και το άλλο μέσα στο παντελόνι. Ο,τι μπορεί ο καθένας βέβαια, άλλος γίνεται πιλότος, άλλος γιατρός κι άλλος απλώς μαλάκας.
Μιλώντας λοιπόν για μαλάκες, διάχυτη είναι η πεποίθηση του μέσου Έλληνα πολίτη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε όμως τα δεδομένα.
Οι μόνες κομματικές παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά την Ελλάδα, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική, ακυρώνοντας κάθε προεκλογική τους δέσμευση.
Αναφορικά, ο Κώστας Καραμανλής (μην ακούσω ότι δεν τον αφήσανε και παπαριές) κέρδισε τις εκλογές του 2004 με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, τη συρρίκνωση του δημοσίου χρέους και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" το 2009 και ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος "σκληρή διαπραγμάτευση"με τους δανειστές μας.
Μετά την προσφυγή του Γιώργου στο ΔΝΤ, ακολούθησαν 2 υπηρεσιακές κυβερνήσεις τις οποίες στήριξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι περίφημες συγκυβερνήσεις στις οποίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ συμμετείχαν οι συνήθεις ύποπτοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τσόντα τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ η οποία είχα καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, καθώς στην περίπτωση των τελευταίων εκλογών, δεν ήταν απαραίτητη, έτσι ώστε να σχηματίσει αυτοδυναμία η συγκυβέρνηση.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ήταν και η προεκλογική δέσμευση των 18 σημείων, από τον Αντώνη Σαμαρά
Η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε από εκεί ακριβώς που την άφησε το ΠΑΣΟΚ. Εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, ουδείς στρατηγικός σχεδιασμός, αποδυνάμωση της αγοράς και ασφαλώς καμία διάθεση για διαπραγμάτευση.
Εντάξει πρέπει να μου κάνετε πλάκα.
Με βάση ποια δεδομένα δηλαδή εκπίπτει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ; Γιατί δε λέμε, πως η Νέα Δημοκρατία είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, εφόσον κάνει ακριβώς ότι έκανε και ότι ΘΑ έκανε το ΠΑΣΟΚ, εάν ήταν στην εξουσία; Και για να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, γιατί δε λέμε πως αυτή η ιστοριούλα επαναλαμβάνεται τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν η "νέα" Νέα Δημοκρατία, το 2004 η Νέα Δημοκρατία ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ ; Είμαστε ανώμαλοι;
Το τραγικότερο όλων δε, είναι πως οι υπέρμαχοι αυτής της γελοίας θεωρίας, ερωτώμενοι σχετικά, απαντούν πως ο ισχυρισμός τους έγκειται στο γεγονός πως πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ναρκωτικά; Πέσαμε στην πρέζα τώρα στα γεράματα ε; Άρα πρώτον, σύμφωνα με εσάς, θα ήταν λογικό, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέχρι να πεθάνουν. Σαν να τους λέτε, "μα καλά, γιατί δεν είστε διανοητικά καθυστερημένοι, που πάτε"; Και δεύτερον, από που προκύπτει ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων αλλάζει το ίδιο το κόμμα; Αν είναι να λέμε και τη Νέα Δημοκρατία, νέα Δημοκρατική συμμαχία, νέα Πολιτική Άνοιξη, τη Χρυσή Αυγή Νέο ΛΑ.ΟΣ κτλ.
Τώρα φυσικά, κάποιος άλλος μπορεί να πει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ επειδή δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2009. Χμ, μάλιστα, άρα από τη μία έχουμε την υπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πράγματα που πιθανόν(!) να μην ήταν σε θέση να υλοποιήσει και από την άλλη έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που ήδη απέδειξε ότι σας κορόιδεψε. Όχι όχι, λογικό, περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ταυτιστεί το ΠΑΣΟΚ. Λαγωνικά μου εσείς..
Το μόνο βέβαιο σε αυτή τη ζωή, εκτός από το θάνατο, είναι ότι η πολλή μαλακία και η πολλή τηλεόραση, τυφλώνουν.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EXEIΣ ΚΙΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΡΥ.....ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Χμ , χμ , χμ …. και επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπω στο λιμάνι του Πειραιά κάτι αφίσες που γράφουν ότι " Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ" … προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε και εμείς «συριζαιοι» … ( μάλλον “πασοκοσυριζαιοι” κατά το ορθότερο όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στην Κουμουνδούρου) …. τους ρωτώ λοιπόν από πού αντλούν οι κυρίες και κύριοι «συριζαιοι» το δικαίωμα να με υβρίζουν ….. χαρακτηρίζοντας με ως ΣΥΡΙΖΑΙΟ .

http://greek-observatory.blogspot.com/2012/11/blog-post_30.html

Ανώνυμος είπε...

Koλαδες φωτοπουλοι δευτεροκλασατοι και τριτοκλασατοι τραμπουκοπασοκοι αφισοκολιτες και πρασινομελη {με καρτα]και επιχειρηματοδημοσιουπαληλοι ολοι στο συν συριζα ειναι Βασιληηηηη...ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ και (οι λιγοτεροι} λαί΄κοτραμπουκοι πηγαν στα μασωνοχρυσαυγουλα Βασιληηηη....

Dimitris είπε...

Ολα τα troll εδω μαζευτηκατε αμετανοητοι ραγιαδες του κερατα; και δεν εχετε ουτε το σθενος να σχολιασετε επωνυμα τις ανοησιες σας? δεν πειραζει που σας τσουζει, δεν θα περασει...

innocentBOMB είπε...

"χρυσή αυγή το νέο ΛΑ.Ο.Σ. " από εκεί και μόνο καταλαβαίνει κανείς τη μαλακία του άρθρου. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΜΩΣ . ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δές εδώ Χάρρυ το πόσο αντέχετε στη σάτιρα εσείς στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/12/gay.html

e-llusion είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
e-llusion είπε...

Θολωμένα μυαλά και η λογική πήγε περίπατο για όσο υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν ταμπέλες και χρώματα σε τέτοιο καιρό. Εξηγούμαι:
1.Όσο υπάρχουν οπαδοί ομάδων κομμάτων μαγαζιών δηλαδή γκρουπαρισμένοι απλά αναλωνόμαστε σε καυγάδες μεταξύ μας, τρωγόμαστε . Έτσι άθελά μας εξυπηρετούμε αυτούς που μας κάνουν ΄΄κουμάντο΄΄ και αυτούς που δεν θέλουν αλλαγή εδώ και τόσα χρόνια.
2. Για αυτούς που ήθελαν αλλαγή σίγουρα βροντοφώναζαν ΄΄ο δικομματισμός, ο δικομματισμός, φταίει!!΄΄.
3. Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλά πολιτικά κόμματα το καθένα με τα δικά του ελαττώματα αλλά που ικανοποιούν διαφορετικές συνειδήσεις και ιδεολογίες ,κάπου σίγουρα θα βρήκατε την ζεστασιά σας.
Εδώ για την υπερβολή (υπάρχει σε κάθε τραγωδία και από μια) θα πω πατριωτισμός, μια πράξη γενναία για το κοινό συμφέρον όμως με θυσία, με αντάλλαγμα ίσως τη ζωή σου σε καιρό πολέμου ή κάποιο χέρι, πόδι, κτλ.
Ρωτάω λοιπόν, αυτούς που ήθελαν αλλαγή:
Στις σημαντικότερες βουλευτικές εκλογές της μεταπολίτευσης πόσοι από εσάς δράσατε πατριωτικά ή βολευτήκατε στη θαλπωρή της δικιά σας φιλοσοφίας και ατομικής ικανοποίησης, έχοντας πάντα κατά νου τον τρόπο που λειτουργεί το εκλογικό μας σύστημα;;
Έγινε η ψήφος σας (Ψη)φολόγχη να καρφώσει τον αιμοδιψή δικομματισμό, ενώ παρουσιάστηκε ευκαιρία να το κάνει; Στην 1η εκλογική αναμέτρηση τον χώρισε αλλά δεν ήταν αρκετό, στην 2η ;;;
Από τεχνικής και τακτικής άποψης μπορούσατε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το κόμμα που είχε την δυναμική και απειλούσε το καθεστώς των Δυο (ήταν αυτό που ήταν, τι να κάνουμε αυτό ήταν!) να πετύχετε το στόχο σας , είχατε τις δημοσκοπήσεις την 1η φορά, την 2η φορά το αποτέλεσμα της 1ης,!
Εκεί κολλάει ο πατριωτισμός, να θυσιάζατε τι;;
Την ψήφο σας.. να ενωθείτε, να υποστηρίξετε και ας μην πιστεύατε πολιτικά σε αυτό το κόμμα αλλά γιατί πιστεύετε περισσότερο πως αιτία όλων των δεινών είναι ο φερόμενος στόχος σας και έτσι για αρχή να γίνει κατιτίς . Θα κάνατε ένα άλμα πνευματικό, κάτι πάνω από εσάς, πιο μεγάλο από την πολιτική σας πεποίθηση. Θα κλονιζόταν ο στόχος σας, θα ξεφτιλιζόταν.. ο δικομματισμός που φταίει αν θυμάστε..
Και μετά θα μου πεις, τι; Αβεβαιότητα!
Και θα σου πω: είδες πως 30 χρόνια τώρα συνήθισες στον 2κομματισμό, είσαι ποτισμένος με αυτό, σου αρέσει η βεβαιότητα της κατ επανάληψης κοροϊδίας, έτσι τουλάχιστον είσαι βέβαιος σε κάτι και αυτό έχει σημασία.
Εσύ που ζητάς αλλαγή, για να την ζητάς σημαίνει πως καθημερινά πεθαίνεις και ανασταίνεσαι, χύνεις αίμα. Παρ τα μου όλα, λες, παρ τα αλλά την ψήφο δεν στην δίνω, είμαι περήφανος. Είσαι απλά ένας οπαδός, μισαλλόδοξος, φανατικός , δεν προδίδεις το κόμμα σου και αν το κόμμα σου έχει διαλυθεί, δεν συμπράττεις με την αντίπερα όχθη και ας έχετε κοινό όφελος, δεν είσαι ενωτικός, είσαι μόνος προδομένος απ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Dim α] Εσυ Τρολαρεις ...Ολοι οι αλλοι εγραψαν αποψη και οχι ασφαλιτοβρυσοβρωμιες ... ΚΑι β] το 'ονοματακι' δεν θα το παρεις μου φτανει ο φακελος της 'ρουφιανοασφαλειας' τοοοσα χρονακια.....χωρια που το ασφαλιτικο μηχανημα αμμα θελει μας Βρισκει....

Ανώνυμος είπε...



ΕΘΝΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΩΝ ΚΟΛΩΝ..
ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟΜΟΝΗ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.