Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζουν νέα ληστεία σε μισθούς και συντάξεις

Ετοιμάζουν νέα ληστεία σε μισθούς και συντάξεις 
Είναι μερικές φορές που απορείς με την αναλγησία των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι φαίνεται πως πλέον αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως αριθμούς και την τρόικα ως κάποια Θεότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της "Οδού Νίκης" ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να κοστολογήσει τα οφέλη από πιθανή μείωση του ορίου κατάσχεσης μισθών και συντάξεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο, από τα 1000 στα 600 ευρώ!...
Είναι τελικά προφανές πως η φήμη περί μείωσης του ακατάσχετου ποσού στα 600 ευρώ δεν ήταν δημιούργημα των δημοσιογράφων, αλλά αληθής διαρροή με πηγή το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τη μείωση του ποσού.

Η προχειρότητα(;) όμως των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας είναι τέτοια, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην έκθεση του Λογιστηρίου η σχετική διάταξη χωρίς να υπάρχει στο σχέδιο νόμου.
Η εντολή του κ. Θεοχάρη προς τους επικεφαλής των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ήταν σαφής: Πρώτα θα στέλνετε επιστολή στους οφειλέτες του Δημοσίου να έρθουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε επόμενο στάδιο θα στέλνετε επιστολή απειλής κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο και εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες τότε θα κοινοποιείται εξόδικο και τελική πράξη ενέργεια θα είναι η οριστική κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κτλ.

Αξίζει να τονιστεί ότι σήμερα η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, ΙΧ, μοτοσικλέτες κτλ.), το 20% ημερομισθίων  και 25% μισθού ή σύνταξης εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ (ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί μετά την κατάσχεση να πέσει κάτω από 1.000 €), το 50% εφάπαξ, τα ενοίκια κτλ.

Δηλαδή, οι κύριοι που απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς στις πλάτες του ελληνικού λαού, συνεχίζουν να προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν. Υπάρχει επιτέλους κάποιος εκεί στην Κυβέρνηση να πει στον κ. Στουρνάρα να κάνει μια βόλτα στους δρόμους πέριξ του γραφείου του να δει πως πραγματικά ζουν οι άνθρωποι;

Αλλά πώς να βγει από το γραφείο του ο κ. Στουρνάρας, αφού και ο ίδιος έχει αντιληφθεί πως αν τον εντοπίσουν οι πολίτες στην καλύτερη περίπτωση θα τον αποδοκιμάσουν. Το δήλωσε άλλωστε μόλις χθες πως φοβάται να κυκλοφορήσει χωρίς φρουρούς.

Το σχέδιο πάντως υπό τον φόβο κοινοβουλευτικών αντιδράσεων έμεινε στο συρτάρι, ωστόσο δεν αποκλείεται στην πρώτη "στραβή" των εσόδων να το επαναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: