Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δύο νεκροί και 28 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


Η τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βοστώνης - Δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν - Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια
 Δύο νεκροί και 28 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας όπως μετέδωσε το CNN τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και 28 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν. Βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης, ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία. Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των τραυματιών.

Δεκαοκτώ άτομα από Ελλάδα και Κύπρο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στον δικτυακό τόπο του Μαραθωνίου της Βοστώνης αναγράφονται τα ονόματα 18 ατόμων από την Ελλάδα και ενός ατόμου από την Κύπρο, που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα. Η εμφάνιση των ονομάτων τους στη λίστα συμμετεχόντων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι τελικά πήραν μέρος στον μαραθώνιο ή βρίσκονταν στο σημείο των εκρήξεων.
.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου «Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης.

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιος. Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας.Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ, τα πράγματα παγκοσμίως δεν πάνε καθόλου καλά. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται επί θύραις και γι΄αυτό καλά θα ήταν η πατρίδα μας να μη συμμετείχε στα διεθνή τεκταινόμενα. Η εμμονή των πολιτικών μας να συμμετέχει η Ελλάδα στο club των ισχυρών του πλανήτη θα μας καταστρέψει εντελώς. Γι΄αυτό από την στιγμή που εξαιτίας αυτού του club των ισχυρών συμμετέχουμε έχει καταστεί ανίσχυρη η χώρα μας θα πρέπει εδώ και τώρα να φύγουμε και από την Ε.Ε, και από το ΝΑΤΟ και να μείνουμε ουδέτεροι. Αλλά ακόμη και να μείνει αλώβητη η χώρα μας από ένα τέτοιο πόλεμο, θα υποστούμε τις συνέπειες των αγνώστου αριθμού βάρβαρων απολίτιστων και τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που βρίσκονται παράνομα στην χώρα μας.
Το ότι δεν έγινε μέχρι τώρα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

[club των ισχυρών που συμμετέχουμε]

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το ξανασκέφτηκα, μήπως είναι προβοκατόρικη ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών τους που αποσκοπεί σε ένα ακόμη επιθετικό πόλεμο των Αμερικανών;